Επαληθεύτηκαν τα προγνωστικά και οι διαρροές για τη συμμετοχή της Θεσσαλίας με δύο σημαντικά υπουργεία, αναπτυξιακού τύπου, στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Ο Κώστας Σκρέκας από το Ενέργειας πέρασε στο Ανάπτυξης, ενώ ο δήμαρχος Τρικάλων Δημήτρης Παπαστεργίου αναλαμβάνει το υπουργείο Ψηφιακής Μεταρρύθμισης.

Προέρχονται και οι δυο από τα Τρίκαλα, ενώ η Θεσσαλία θα διαθέτει επιπλέον και δυο γνώριμους υφυπουργούς από τη Μαγνησία: Την Ζέτα Μακρή η οποία συνεχίζει ως υφυπουργός στο Παιδείας (υπουργός Γιώργος Πιερρακάκης) και τον Χρήστο Τριαντόπουλο επίσης υφυπουργό, στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (υπουργός Βασίλης Κικίλιας).

Τόσο το Ανάπτυξης, όσο και το Ψηφιακής Μεταρρύθμισης είναι δυο υπουργεία με βαρύνουσα θέση στο κυβερνητικό σχήμα, καθώς διαθέτουν σημαντικές θεσμικές δικαιοδοσίες και πολλά κονδύλια.

Δυστυχώς η Καρδίτσα «απώλεσε» το χαρτοφυλάκιο του Κώστα Τσιάρα (πρώην Δικαιοσύνης) ενώ η Λάρισα συνεχίζει να είναι η μεγάλη χαμένη, χωρίς κάποιον δικό της στο υπουργικό σχήμα.

Κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι «δεν πρόκειται για κυβέρνηση ισορροπιών, αλλά σκληρής δουλειάς».... 

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr