Σε πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Χαρίτση και του Χρήστου Μπουκώρου οδήγησε η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας και συζητήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στη Βουλή. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Χρήστος Μπουκώρος κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον παριστάμενο αναπληρωτή υπουργό ότι δεν έχει ληφθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αναχαίτιση της αποβιομηχάνισης και την έκρηξη της ανεργίας στη Μαγνησία, η οποία στο πολεοδομικό συγκρότημα αυτή την εποχή αγγίζει το 37%.

«Επί των ημερών της δικής σας κυβέρνησης, τρεις μεγάλες βιομηχανίες, ένα τμήμα της ΒΙΣ, η Coca-Cola και ο ΙΜΑΝΤΑΣ έκλεισαν. Αν συνυπολογιστούν και οι δεκάδες μικρές μεταποιητικές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν κλείσει, αντιλαμβάνεστε το σκηνικό το οποίο δημιουργείται», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Χ. Μπουκώρος.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης αναφέρθηκε σε πέντε δράσεις της κυβέρνησης, που θεωρεί ότι θα ενισχύσουν τη βιομηχανία και οι οποίες είναι οι εξής: «Είναι η δράση για τη σύγχρονη μεταποίηση που στοχεύει στη χρηματοδότηση μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεων, η δράση για την εξωστρέφεια και τη διεθνοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η δράση για την ενίσχυση της περιβαλλοντικής οικονομίας, η οποία κυρίως στοχεύει στη μείωση του ενεργειακού κόστους της ελληνικής βιομηχανίας, η ενίσχυση των αλυσίδων προστιθέμενης αξίας και η ανάπτυξη επιχειρηματικών πάρκων τοπικής εμβέλειας για τη μεταποίηση ή την εφοδιαστική αλυσίδα, έτσι ώστε να δημιουργηθούν συνέργειες μεταξύ των επιχειρήσεων».

Ο βουλευτής Μαγνησίας, τέλος, υποστήριξε ότι ο Βόλος χρειάζεται την άμεση εφαρμογή ειδικών προγραμμάτων ενίσχυσης της βιομηχανίας και της βιοτεχνίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κοινωνική μάστιγα της ανεργίας.