Στα χέρια του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού βρίσκεται η δυνατότητα του ΙΚΕΑ Θεσσαλίας στην Λάρισα να ανοίγει και τις Κυριακές όπως επιθυμεί η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ομίλου Fourli, η οποία ανακοίνωσε ότι θα κάνει χρήση του νέου νόμου από το κατάστημα που διατηρεί στο εμπορικό πάρκο του αεροδρομίου της Αθήνας.

Με SMS που έστειλε στα μέλη της κάρτας IKEA Family αλλά και με ανάρτηση που έκανε στην ιστοσελίδα των ΙΚΕΑ ενημερώνει ότι το συγκεκριμένο κατάστημα θα είναι ανοιχτό κάθε Κυριακή μέχρι τον Οκτώβριο και με ωράριο λειτουργίας 11 το πρωί με 8 το βράδυ. Η μοναδική Κυριακή που δεν θα ανοίξει την συγκεκριμένη περίοδο είναι η Κυριακή πριν από το Δεκαπενταύγουστο στις 13 Αυγούστου.

Πέρα από το κατάστημα των ΙΚΕΑ  δοκιμαστική λειτουργία θα επιχειρήσουν και οι άλλες επιχειρήσεις ξεκινώντας από το εμπορικό πάρκο του αεροδρομίου (Factory Outlet, Leroy Merlin και Κωτσόβολος) ενώ ενδιαφέρον για λειτουργία τις Κυριακές έχουν δείξει και αλυσίδες σε Γλυφάδα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι στο στο συμπληρωματικό μνημόνιο, που πέρασε πρόσφατα από την  Βουλή, προβλέπει ότι η λειτουργία των καταστημάτων από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο όλες τις Κυριακές - πλην μίας τον Αύγουστο.

Αυτό θα ισχύει για τις εξής περιοχές:

-Δήμος Αθηναίων,

-τμήμα του ιστορικού κέντρου Θεσσαλονίκης,

-τμήμα της εμπορικής περιοχής γύρω από το λιμάνι του Πειραιά,

-τμήμα του παραλιακού μετώπου στον Νότιο Τομέα Αθηνών (επιλεγμένες περιοχές σε Καλλιθέα, Παλαιό Φάληρο, Άλιμο, Ελληνικό, Γλυφάδα) και

-τμήμα της εμπορικής περιοχής γύρω από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Για την υπόλοιπη Ελλάδα, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, ισχύει η υφιστάμενη δυνατότητα ρύθμισης μέσω των αποφάσεων των αντιπεριφερειαρχών.

Ακόμη, καταργήθηκαν οι περιορισμοί που προβλέπονται στον νόμο 4177/2013 σχετικά με το μέγεθος και το είδος καταστημάτων τα οποία επιτρέπεται να λειτουργούν σύμφωνα με αποφάσεις αντιπεριφερειάρχη (καταστήματα άνω των 250 τ.μ., αλυσίδες, shop in a shop, outlet).

thessaliaeconomy.gr