Αμέσως μετά το Πάσχα ανοίγει η ρωσική Mere στη Λάρισα, που είναι και το πρώτο της κατάστημα στην Ελλάδα.

Στο μάρκετ που βρίσκεται στην οδό Λαγού και παλαιότερα στέγαζε τον Μαρινόπουλο, ανέβηκε ήδη η σχετική ταμπέλα ενώ το τελευταίο διάστημα πραγματοποιείται ο εφοδιασμός του

Η Mere, όπως είχε αποκαλύψει το thessaliaeconomy.gr, ξεκίνησε την προετοιμασία για την είσοδο στην ελληνική αγορά από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ωστόσο η πανδημία και τα lockdown καθυστέρησαν τον προγραμματισμό της. 

Η αγορά και κυρίως οι καταναλωτές περιμένουν με ενδιαφέρον την πρόταση των Ρώσων, οι οποίοι υπόσχονται μεγάλες εκπτώσεις σε προϊόντα και τιμές που θα είναι από 30% έως και 80% χαμηλότερες από την υπόλοιπη αγορά.

Είναι άγνωστο όμως ποιες μεγάλες εταιρείες θα αποφασίσουν να συνεργαστούν μαζί τους και σε ποιο βαθμό η γκάμα των προϊόντων που θα διαθέτουν θα καλύπτουν τις ανάγκες του καταναλωτή. 

Η Mere ή Svetofor (όπως είναι γνωστή στην Ρωσία) είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα discount στη Ρωσία, με 1.200 καταστήματα σε όλη την χώρα.

Παράλληλα, έχει παρουσία στην Γερμανία, την Πολωνία, την Ρουμανία, την Λετονία, την Λιθουανία, την Εσθονία, την Κίνα και άλλες χώρες ενώ εκτός από την Ελλάδα σχεδιάζει να αναπτυχθεί σε Πορτογαλία, Γαλλία, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr