Φίλτρο καυσίμου:

Το φίλτρο καυσίμου είναι ένα βασικό εξάρτημα της γραμμής καυσίμου που φιλτράρει τη σκόνη και άλλα επιβλαβή υπολείμματα.Το κανάλι καυσίμου φιλτράρει τη βρωμιά και τα σωματίδια σκουριάς από το καύσιμο, εμποδιζοντας τα να εισέλθουν στον κινητήρα και να προκαλέσουν βλάβη.

Λειτουργία του φίλτρου καυσίμου:

Το αέριο περνάει από την αντλία καυσίμου.Η αντλία στέλνει το καύσιμο από το ρεζερβουάρ στον κινητήρα.Η αντλία πιέζει το καύσιμο μέσω των σωληνώσεων καυσίμου που μεταφέρουν το καύσιμο από το ρεζερβουάρ στον κινητήρα για καύση.Το κανάλι καυσίμου είναι η επόμενη στάση για το αέριο πριν αυτό φτάσει στον κινητήρα σας. Είναι βασικό το καύσιμο που εισέρχεται στον κινητήρα να είναι αμόλυντο και απαλλαγμένο από χώμα ή σωματίδια.

Πώς να αλλάξετε το φίλτρο καυσίμου:

Εδώ μπορείτε να προχωρήσετε βήμα προς βήμα:

1.Τοποθετήστε ένα επιβεβαιωμένο δοχείο κάτω από το φίλτρο

2.Εξαλείψτε τυχόν τραντάγματα που συνδέουν το τμήμα του καναλιού καυσίμου με το όχημα 

3.εντοπίστε ένα τέλειο πανί κοντά στο απώτατο όριο του σωλήνα δέλτα καυσίμου για να μαζέψετε το χυμένο καύσιμο. 

4.Φοράτε γυαλιά ασφαλείας

5.Απομακρύνετε προσεκτικά τον σωλήνα της πηγής τροφοδοσίας από το κανάλι 

6.Εξαλείψτε το κανάλι 

7.Εισάγετε το νέο κανάλι

8.Τώρα ξεκινήστε τον κινητήρα και ελέγξτε αμέσως τυχόν διαρροή και έχετε κάνει 

Αεροπορικές καμπίνες:

Το φίλτρο καμπίνας αέρα σε ένα όχημα συμβάλλει στην εξάλειψη των μη ασφαλών ρύπων, συμπεριλαμβανομένης της σκόνης και των υπολειμμάτων, από τον αέρα που εισπνέετε στο εσωτερικό του οχήματος. 

Φωτογραφία από το euantallaktika.gr

Σημάδια όταν χρειάζεται να αλλάξετε τις καμπίνες Air:

Μειωμένο ή ασθενές ρεύμα ανέμου, σε κάθε περίπτωση, όταν το σύστημα θέρμανσης ή εξαναγκασμένου αέρα είναι ρυθμισμένο σε υψηλή θερμοκρασία. 

Ήχος σφυρίγματος από τους σωλήνες εισαγωγής αέρα στην καμπίνα 

Μπαγιάτικη μυρωδιά, ανεπιθύμητες μυρωδιές που περνούν από τον αέρα του οχήματός σας 

Αδικαιολόγητος θόρυβος κατά τη λειτουργία του πλαισίου θέρμανσης ή ψύξης

Ηλεκτρονικά φίλτρα:

Τα ηλεκτρονικά φίλτρα χρησιμοποιούνται βασικά για την αντιμετώπιση των ηλεκτρονικών σημάτων με την εξάλειψη ανεπιθύμητων τμημάτων επανάληψης ή την αναβάθμιση άλλων. Συνήθως λειτουργούν σε συχνότητες κάτω από RF (ραδιοφωνική επανάληψη).

Φίλτρα υγρών:

Τα φίλτρα υγρών είναι συσκευές ή πλαίσια που εξαλείφουν ανεπιθύμητες ουσίες από τα υγρά καθώς περνούν από τα διαχωριστικά εξαρτήματα. Τα κανάλια υγρών χρησιμοποιούνται κυρίως σε κάθε πλαίσιο που απαιτεί την απελευθέρωση του υγρού από σωματίδια ή σκουπίδια.

Φίλτρα που λειτουργούν με νερό:

Τα υδραυλικά φίλτρα είναι συσκευές ή πλαίσια που εξαλείφουν τις ακαθαρσίες από τα υπό πίεση υγρά και μπορεί να περιλαμβάνουν συνολικά πλαίσια ή μόνο τα εξαρτήματα υποκατάστασης.

Οπτικά φίλτρα:

Τα οπτικά φίλτρα είναι συσκευές που τοποθετούνται στους δρόμους των πηγών φωτός για να επιτρέπουν τη διέλευση ή την επικοινωνία μόνο συγκεκριμένων συχνοτήτων.

Φίλτρο αέρα κινητήρα:

Βρίσκεται πίσω από την κατανάλωση αέρα στον κινητήρα που στενεύει, το κανάλι αέρα του κινητήρα βιώνει τον ομωνυμο του διαχωρίζοντας τον αέρα που εισέρχεται στον θάλαμο ανάφλεξης του κινητήρα σας. Όλοι οι κινητήρες αυτοκινήτων που καίγονται απαιτούν ένα μείγμα αέρα, καυσίμου και λάμψης. Η εισαγωγή αέρα αναρροφά αέρα, ο οποίος περνάει μέσα από το κανάλι αέρα του κινητήρα πριν εισέλθει στο θάλαμο ανάφλεξης.

Φίλτρο μετάδοσης:

Τα περισσότερα οχήματα διαθέτουν ένα κανάλι μετάδοσης κίνησης που εξαλείφει τα φερτά υλικά και τους ρύπους από το υγρό μετάδοσης κίνησης. Συνήθως παρακολουθείται κατευθείαν πάνω από τη δεξιότητα υγρού μετάδοσης.