Τη χορήγηση Άδειας Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Εταιρεία Προμήθειας Αερίου Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας Α.Ε. (ΑΕΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ) αποφάσισε η ΡΑΕ.

Η άδεια αφορά ισχύ 350 MW και έχει διάρκεια 20 έτη.

Με την απόφαση αυτή, η εταιρεία «Αέριο Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας» σφράγισε την είσοδό της στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας.

Η εταιρεία κάνει έτσι το πρώτο βήμα προς τη νέα μορφή της, αφού θα παρέχει πλέον ολοκληρωμένες λύσεις ενέργειας, προσφέροντας συνδυαστικά προϊόντα και υπηρεσίες ρεύματος και φυσικού αερίου. Έτσι η θα καλύπτει όλες τις ενεργειακές ανάγκες των καταναλωτών, τόσο σε οικιακό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση η «Αέριο Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας» είναι ήδη ο Νο1 πάροχος φυσικού αερίου στην Ελλάδα σε αριθμό συνδέσεων, έχοντας επιτύχει διείσδυση 56% του φυσικού αερίου στις περιοχές που εξυπηρετεί.

Η εταιρεία «Αέριο Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας» καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες για θέρμανση και ζεστό νερό σε περισσότερα από 340.000 νοικοκυριά και πάνω από 8.000 επιχειρήσεις, αποτελώντας, σε αριθμό συνδέσεων, (μετά τη ΔΕΗ) το μεγαλύτερο πάροχο ενέργειας στη χώρα. Από τις συνδέσεις της ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 95% αφορά ατομικές αυτόνομες θερμάνσεις, έχοντας χτίσει με αμεσότητα, συνέπεια και συνέχεια μια μακροχρόνια σχέση εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές.