Συνεχίζεται η κινητικότητα στην αγορά των τυροκομικών προϊόντων καθώς, μετά τις πρόσφατες εξαγορές από την ηγέτιδα του κλάδου Ελληνικά Γαλακτοκομεία των αδερφών Σαράντη σε Βουλγαρία και Κύπρο, στο χορό μπήκε και η Vivartia µε την απόκτηση του 70% της τυροκοµικής επιχείρησης «Κουρέλλας Α.Ε.» που βρίσκεται στα Γρεβενά (φωτο). Το 2021 ο τζίρος της «Κουρέλλας» διαµορφώθηκε σε 12,5 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σε 1,5 εκατ. ευρώ.

Με την υπογραφή της οριστικής συµφωνίας τις επόµενες εβδοµάδες, καθώς προχθές αργά το βράδυ υπεγράφη το προσύµφωνο εξαγοράς του 70% της «Κουρέλλας», η Vivartia θα γίνει άµεσα ιδιοκτήτης αυτού του ποσοστού. Κι αυτό διότι, καθώς η τυροκοµική επιχείρηση έχει ετήσιο τζίρο κάτω από 15 εκατ. ευρώ, δεν απαιτείται προηγούµενη έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισµού.

Την «Κουρέλλας Α.Ε.» θα συνεχίσει να «τρέχει» ως γενικός διευθυντής ο σηµερινός πρόεδρος του διοικητικού της συµβουλίου και διευθύνων σύµβουλος Σωτήρης Κουρέλλας, ενώ σε επόµενη φάση θα αποφασισθεί το προτιµησιακό δικαίωµα εξαγοράς του υπόλοιπου 30% του τυροκοµείου από τα Γρεβενά. Αλλωστε, όλα αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο των ευρύτερων αποφάσεων για την έξοδο του fund CVC από τη Vivartia. 

Το τυροκοµείο βρίσκεται σε έκταση 15 στρεµµάτων και έχει επιφάνεια 4.000 τ.µ. Το εργοστάσιο ζωοτροφών έχει επιφάνεια 3.000 τ.µ. και βρίσκεται σε έκταση 10 στρεµµάτων, ενώ η επιχείρηση διαθέτει και βιολογική φάρµα 4.000 τ.µ. σε έκταση 30 στρεµµάτων. Η «Κουρέλλας» ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1960 και το 1985 µεταφέρθηκε σε µεγαλύτερες εγκαταστάσεις. 

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr