Στα τέλη Απριλίου πιθανολογείται ότι θα είναι έτοιμο το πόρισμα του ΕΛΓΟ – Δήμητρα για την υπόθεση με τη νοθευμένη φέτα που βρέθηκε στα ράφια της Aldi στην Γερμανία και αφορά στην θεσσαλική επιχείρηση "Όμηρος".

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της ειδικής έκδοσης FnB Daily (Στέλλα Αυγουστάκη), σημειώνοντας ότι στο εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας στα Τρίκαλα, έχει πραγματοποιήσει τρείς επισκέψεις ο ΕΛΓΟ και μια ο ΕΦΕΤ, προκειμένου να συλλεχθούν δείγματα και να προβούν σε ενδελεχείς αναλύσεις.

"Είναι πάρα πολλές οι επισκέψεις που έχουν κάνει οι αρμόδιες Αρχές, οι οποίες πραγματοποιούν σε βάθος έλεγχο στο θέμα. Εκτιμάται ότι μέχρι τέλος του μήνα θα βγει το πόρισμα", αναφέρουν οι ίδιες πηγές στο FnB, τονίζοντας ότι η σοβαρότητα του θέματος δικαιολογεί τον χρόνο καθυστέρησης, μέχρις ότου βγει η απόφαση.

"Και στο παρελθόν έχουν υπάρξει καταγγελίες για ανάλογα ζητήματα, αλλά ποτέ ο ΕΛΓΟ δεν έχει προβεί σε ανάκληση άδειας λειτουργίας ΠΟΠ, όπως έγινε στην περίπτωση αυτή. Η ανάκληση αδείας πρέπει να γίνεται με στοιχεία αδιάσειστα διότι μετά, εφόσον το πόρισμα βγει αθωωτικό, ο θιγόμενος μπορεί να κινηθεί δικαστικά. Πρέπει λοιπόν όλη η διαδικασία να γίνει με πολύ σταθερά και σίγουρα βήματα. Υπό αυτήν την έννοια δικαιολογείται αυτή η καθυστέρηση", εξηγούν.

Από την πλευρά της η γαλακτοβιομηχανία Όμηρος, με ανακοίνωσή της, χαρακτήρισε βιομηχανικό λάθος στη συσκευασία του προϊόντος τα ευρήματα, που προέκυψαν από τις αναλύσεις δειγμάτων, τα οποία έδειξαν μη επιτρεπτά ποσοστά αγελαδινού γάλακτος σε δικά της προϊόντα φέτας, στα ράφια της Aldi, στην Γερμανία.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr