Με μια λαμπρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, στην Ξάνθη, γιόρτασε τα γενέθλια των εξήντα χρόνων το Γαλακτοκομείο Ροδόπη. Η γιορτή, η οποία συνδυάστηκε με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, περιλάμβανε αναφορές στην ιστορία της εταιρείας, βραβεύσεις κτηνοτρόφων, φλουριά, δώρα, χορό, και πολλή μουσική από την ορχήστρα των αδερφών Τσαχουρίδη.

Στην ομιλία ο πρόεδρος του ομίλου Ελληνικά Γαλακτοκομεία Τάκης Σαράντης, έκανε μια ιστορική αναδρομή στην πορεία της θρακιώτικης γαλακτοκομικής μονάδας του ομίλου, ευχαρίστησε τους εργαζομένους για την συνεισφορά τους, ενώ αναφέρθηκε στις επενδύσεις που οδήγησαν στον εκσυγχρονισμό της, καθώς και στα προϊόντα της, κάποια εκ των οποίων βρίσκονται σήμερα στην κορυφή της προτίμησης των Ελλήνων καταναλωτών.

Η ΡΟΔΟΠΗ ιδρύθηκε το 1963 ως συνεταιριστική επιχείρηση, και ύστερα από διαγωνισμό εξαγοράστηκε το 2008 από την θεσσαλική Ελληνικά Γαλακτοκομεία των αδερφών Σαράντη, οι οποίοι την εξυγίαναν και την οδήγησαν στο δρόμο της ανάπτυξης.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr