Περισσότερα από 40 εκατ. ευρώ κύκλο εργασιών θα εμφανίσει το 2023 η εταιρεία η Μπίζιος Α.Ε.,  που εδρεύει στην Ελασσόνα και ειδικεύεται στην παραγωγή φέτας. Η επιχείρηση αντλεί το 70% των εσόδων της από εξαγωγές, ενώ συνεχίζει να ενισχύει τη θέση της εντός και εκτός συνόρων, κόντρα στις προκλήσεις από την πανδημία και την ενεργειακή κρίση, σύμφωνα με τον εμπορικό της διευθυντή Γεώργιο Μπίζιο.

Η εταιρεία ολοκλήρωσε πρόσφατα την επέκταση των εγκαταστάσεών της με επενδύσεις που ξεπέρασαν τα 7 εκατ. ευρώ, σε ένα εργοστάσιο που καταλαμβάνει σήμερα 15.000 τ.μ. σε έκταση 100 στρεμμάτων. Οι επενδύσεις ωστόσο, όπως λέει ο ίδιος, δεν σταματούν εκεί, καθώς για τη βελτιστοποίηση της παραγωγικότητας και των πόρων της, μέσω του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξής, η Μπίζιος Α.Ε. σχεδιάζει την εγκατάσταση ενός προηγμένου λογισμικού συστήματος τεχνολογίας αιχμής με σκοπό τη διαχείριση της αποθήκης, όπως και μια νέας καινοτόμου γραμμής συσκευασίας φέτας.

Η θεσσαλική επειχέιρηση έχει ως κύριο στόχο για τα επόμενα χρόνια την ενίσχυση των πρωτοβουλιών και των δραστηριοτήτων που προάγουν τις φιλικές προς το περιβάλλον επενδύσεις. «Στο πλαίσιο αυτό κατασκευάστηκε μία πρότυπη μονάδα αναερόβιας επεξεργασίας υγρών αποβλήτων με δυνατότητα παραγωγής 1,3 mW, η οποία βραβεύτηκε στα Green Brands Awards 2023, λαμβάνοντας το Golden Award στην κατηγορία: Πράσινη και κυκλική οικονομία», αναφέρει ο κ. Μπίζιος. 

Η μονάδα αυτή που ανακυκλώνει και επαναχρησιμοποιεί το ποσοστό αποβλήτων είναι στο 100%, με την παραγόμενη ισχύ ρεύματος της μονάδας να ισοδυναμεί για να καλύψει τις ανάγκες 2.000 νοικοκυριών.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από Μαριλένα Καραβασίλογλου, Industry )