Με τζίρο λίγο πάνω τα 30 εκ. ευρώ θα κλείσει το 2016 για τον ΘΕΣγάλα σύμφωνα με δημοσίευμα του Capital.gr, ενώ κατά τα έτη 2015 και 2014 τα αντίστοιχα μεγέθη ήταν 25 και 27 εκ. ευρώ. Δεν γίνεται πάντως λόγος για κερδοφορία.

O Θεσσαλικός συνεταιρισμός κτηνοτρόφων αντλεί τις μεγαλύτερες εισπράξεις του από τις γαλακτοβιομηχανίες στις οποίες διοχετεύει το 60% του φρέσκου γάλακτος, από τους 120 τόνους που παράγει καθημερινά, ενώ το 40% κατευθύνεται στα δικά του προϊόντα.

Την ίδια ώρα ο συνεταιρισμός εισέρχεται και στην υπηρεσία διανομής όλων των προϊόντων του κατ’ οίκον, σε πρώτη φάση πιλοτικά στη Λάρισα, ενώ ξεκινά να "σερβίρει” μικρά σημεία λιανικής σε Κατερίνη, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη και Αθήνα με δικά του φορτηγά. Στόχος σε βάθος χρόνου να καλύψει όλη την επικράτεια προκειμένου τα προϊόντα του να βρεθούν σε μίνι μάρκετ και περίπτερα. Μέχρι στιγμής, αναφέρει το δημοσίευμα, απορρίπτει το ενδεχόμενο τα προϊόντα του να μπουν στα ράφια της μεγάλης λιανικής, αν και σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς κρούσεις για συνεργασία έχουν γίνει από μεγάλα δίκτυα, ενδεχόμενο πάντως που δεν πρέπει να αποκλείεται στο μέλλον.

Σχέδια υπάρχουν και για νέες επενδύσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ οι οποίες θα κατευθυνθούν στο κομμάτι της μεταποίησης (ήδη ο συνεταιρισμός διαθέτει μονάδα επεξεργασίας και εμφιάλωσης γάλακτος). Κίνηση η οποία θα σημάνει τη μετεξέλιξη του Συνεταιρισμού σε μια γαλακτοβιομηχανία με συνεταιριστική βάση.