Την κατασκευή του δεύτερου σταθμού αποσυμπίεσης πεπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) - τροφοδότη του Δήμου Ελασσόνας, στα μέσα Νοεμβρίου ανακοίνωσε η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, η οποία αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2021. 

Στόχος της εταιρείας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της είναι να καλυφθεί η αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών. Παράλληλα η ΕΔΑ ΘΕΣΣ τονίζει ότι «η  έναρξη της τροφοδοσίας του Δήμου πραγματοποιήθηκε το 2019 και σε λιγότερο από 1,5 χρόνο, το 17% του πληθυσμού χρησιμοποιεί φυσικό αέριο.

Στόχος της εταιρείας είναι η ραγδαία αύξηση του δείκτη διείσδυσης μέχρι το 2024, καλύπτοντας το 50% του πληθυσμού. Με την ενίσχυση της τροφοδότησης του δικτύου διανομής της Ελασσόνας, δύνανται να συνδεθούν στο δίκτυο διανομής και οι βιομηχανίες τροφίμων της περιοχής, οι οποίες αναμένεται να διευρύνουν την κατανάλωση φυσικού αερίου κατά ∽ 1.000.000 Nm3 ετησίως.

Η μετάβαση στη χρήση του φυσικού αερίου, επιφέρει μείωση στο ενεργειακό κόστος και την ενεργειακή ένταση στις βιομηχανίες υψηλής κατανάλωσης ενέργειας, προσφέροντας ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στην εγχώρια και διεθνή αγορά».

thessaliaeconomy.gr