Δες εδώ πως υπάρχουν άνθρωποι (περισσότερο οι γυναίκες), που επιλέγουν το αδυνάτισμα στην κοιλιά, όχι για να βελτιώσουν την κατάσταση της υγείας τους ή την εμφάνισή τους, ούτε επειδή το θέλουν οι ίδιοι. Το αποφασίζουν έπειτα από ένα ειρωνικό ή επικριτικό σχόλιο. Όταν λείπουν τα σωστά κίνητρα, τότε μια προσπάθεια μπορεί πολύ πιο εύκολα να αποτύχει.

Άλλο το να μη νιώθει κάποιος καλά με τον εαυτό του ή με το σώμα του και να μη χωράει στα ρούχα του και άλλο το να νομίζει πως υπάρχει πρόβλημα επειδή σχολιάζεται αρνητικά η εμφάνισή του. Η σωστή αντίδραση είναι να σκεφτούμε αν όντως έχουμε κάποιο πρόβλημα και να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τις κακές μας διατροφικές συνήθειες.

Όσον αφορά τη δίαιτα και γενικά τον τρόπο με τον οποίο θα καταφέρουμε να χάσουμε τα περιττά κιλά, θα έρθουν από μόνα τους, ακόμη και αν χρειαστεί να δοκιμάσουμε περισσότερες από μία φορές. Αυτό μπορεί να συμβεί, αφού κανείς δεν εγγυάται πως όλα θα πάνε καλά από την αρχή μέχρι το τέλος μιας δίαιτας.

Ακόμη και αν δεν καταφέρουμε αρχικά να πετύχουμε το στόχο που έχουμε βάλει, δε θα πρέπει να απογοητευτούμε, αλλά να πεισμώσουμε περισσότερο, έτσι ώστε να τα καταφέρουμε την επόμενη φορά.

Καλό θα ήταν να συμβουλευτούμε κάποιον διαιτολόγο που θα μας αναλύσει όλα τα δεδομένα και θα μας κάνει να καταβάλουμε τι χρειάζεται να προσέξουμε περισσότερο.