Έχει παρατηρηθεί πως όλοι όσοι παίρνουν με ευκολία κιλά στις διάφορες εορταστικές περιόδους, δεν μπορούν να τα χάσουν εύκολα και συνήθως χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια και πολλές αλλαγές στη διατροφή τους για να πετύχουν το αναγκαίο αδυνάτισμα, με τα αδυνατιστικά προϊόντα που θα βρεις εδώ.

Μπορεί οι διαιτολόγοι να μην είναι αυστηροί όσον αφορά τις απολαύσεις κατά τη διάρκεια των διακοπών και των εορτών, έχουν όμως πάντοτε ως συμβουλή την ιδιαίτερη προσοχή στις ποσότητες των τροφίμων που καταναλώνονται. Έτσι, δε θα πάρει κάποιος παραπανίσια κιλά επειδή έφαγε μερικά γλυκά ή ήπιε λίγα ποτά παραπάνω, αλλά επειδή έφαγε και ήπιε χωρίς μέτρο.

Η επαναφορά στην πραγματικότητα είναι ιδιαίτερα σκληρή και η ανάγκη για γρήγορο αδυνάτισμα περισσότερο επιτακτική. Πολλές φορές ακόμη και διάφορες στερητικές δίαιτες δεν έχουν άμεσα αποτελέσματα. Το μυστικό βρίσκεται στη διαδικασία της αποτοξίνωσης, την οποία έχει άμεση ανάγκη ο οργανισμός.

Αποτοξίνωση σημαίνει κατανάλωση φρούτων και λαχανικών σε συνδυασμό με πρωινά πλούσια σε δημητριακά και αρτοπαρασκευάσματα ολικής άλεσης. Αυτό όμως που χρειάζεται και εδώ μεγάλη προσοχή, είναι η ποσότητα των τροφών. Δε σημαίνει πως αν φάμε περισσότερα αποτοξινωτικά φαγητά θα αδυνατίσουμε και πιο γρήγορα. Μάλλον το αντίθετο θα συμβεί. Μια καλή λύση ως επιπλέον βοήθεια, είναι και η κατανάλωση αποτοξινωτικών αφεψημάτων που μπορούν να προστεθούν στο διαιτολόγιό μας ή να αντικαταστήσουν τον καφέ.

Πάντως, για όσους επιλέγουν να ακολουθήσουν κάτι πρωτότυπο, θα χρειαστεί η επίβλεψη ή οι συμβουλές ενός ειδικού, μιας και ο οργανισμός δεν λειτουργεί με διακόπτη για να αλλάζουμε συνήθειες από τη μία μέρα στην άλλη.