Όλα τα θρεπτικά συστατικά που μπορεί να καταναλώσει σε καθημερινή βάση ο άνθρωπος μέσω των τροφών ή των συμπληρωμάτων διατροφής, έχουν τη δική τους ξεχωριστή σημασία. Ένα από αυτά είναι και η βιταμίνη Ε.

Το συγκεκριμένο συστατικό έχει προστατευτική δράση πάνω στην επιδερμίδα, την οποία προφυλάσσει από τις UV ακτινοβολίες. Επιτρέπει στα αντιδρώντα μόρια να «χτυπήσουν» τα κύτταρα σαν κεραυνός, αλλά να μην τα βλάπτουν. Σύμφωνα με πολλές μελέτες, όταν εφαρμόζεται τοπικά, μπορεί να εμποδίσει την καταστροφή που προέρχεται από τις ακτίνες UV ή να ταξιδέψει στις κυτταρικές μεμβράνες της επιδερμίδας και να απελευθερώσει τη δράση της. Αυτό γίνεται κυρίως, όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες στη βιταμίνη αυτή.

Άλλο ένα από τα πολλά οφέλη της για τον ανθρώπινο οργανισμό, είναι πως μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στην ουροδόχο κύστη. Πολλές έρευνες επιβεβαιώνουν ότι συμπεριλαμβάνοντας τη βιταμίνη Ε στη διατροφή μας, μπορούμε να μειώσουμε στο μισό την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου της ουροδόχου κύστης.

Η συγκεκριμένη ασθένεια αποτελεί το 4ο κατά σειρά είδος θανατηφόρου καρκίνου στους άντρες. Μάλιστα, είναι τέσσερις φορές πιο συχνός στο ανδρικό φύλο σε σχέση με το γυναικείο. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως μία συγκεκριμένη μορφή της βιταμίνης Ε, η άλφα τοκοφερόλη, είναι αυτή που συνδέεται με τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης αυτού του είδους καρκίνου. Για αυτό το λόγο είναι σημαντικό να προσλαμβάνεται αυτή η ουσία είτε μέσω των τροφών, είτε μέσω των συμπληρωμάτων διατροφής.