Στην εποχή μας πολλοί άνθρωποι, ειδικά γυναίκες επιλέγουν τη λύση ενός φυσικού αντηλιακού, το οποίο παρασκευάζουν μόνες τους. Μία από τις πολλές συνταγές που συναντάμε, είναι αυτή που βασίζεται στο έλαιο του αβοκάντο.
Για την παρασκευή του θα χρειαστείτε 30 γρ. σησαμέλαιο, 30 γρ. ηλιέλαιο, 20 γρ. έλαιο αβοκάντο, 15 γρ. κερί μέλισσας, 20 γρ. τζελ αλόης, 100 γρ. ανθόνερου λεβάντας, 35 γρ. οξείδιο ψευδαργύρου (zinc oxide) και 60 σταγόνες εκχύλισμα σπόρων γκρέιπ φρουτ.
Το κερί μέλισσας λειτουργεί σαν φυσικός γαλακτωματοποιητής, ο οποίος βοηθάει στην ανάμειξη λιπαρών και υδατικών συστατικών, ενώ το εκχύλισμα σπόρων γκρέιπ φρουτ λειτουργεί αντιμικροβιακά, εμποδίζοντας την ανάπτυξη μικροοργανισμών και παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής του τελικού παρασκευάσματος.
Από πλευράς εξοπλισμού θα χρειαστείτε δύο γυάλινα σκεύη, ένα μεγάλο βαθύ ανοξείδωτο σκεύος σαν βάση για υδατόλουτρο (μπεν μαρί), μία μαγειρική εστία, ανοξείδωτα κουτάλια, ένα μικρό μπλέντερ χειρός και μικρά δοχεία για να τη συσκευάσετε.
Η κρέμα σας θα έχει μια μέση διάρκεια ζωής έξι μηνών, εφόσον τη διατηρείτε σε σκιερό και δροσερό μέρος. Τα περισσότερα υλικά μπορείτε να τα προμηθευτείτε από βοτανοπωλεία, καταστήματα ειδών υγιεινής διατροφής ή κάποιο κατάστημα βιολογικών προϊόντων. Κάποια πιο εξειδικευμένα συστατικά όπως το οξείδιο ψευδαργύρου ή το ανθόνερο λεβάντας μπορείτε να τα αναζητήσετε σε καταστήματα πώλησης πρώτων υλών για παρασκευή καλλυντικών.