Ανεξάρτητα από το αν οδηγείτε το βράδυ ή αν κινείστε στη βροχή, την ομίχλη ή το χιόνι, ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά ενός οχήματος είναι τα φώτα του.Συγκεκριμένα, οι προβολείς αποτελούν κρίσιμο μέρος για την ασφάλεια των οδηγών στο δρόμο.

Όταν πρόκειται για την αγορά λαμπτήρων για αυτοκίνητα υπάρχουν ποικιλίες λαμπτήρων και αυτό θα ήταν δύσκολο να επιλέξετε.Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τα είδη των λαμπτήρων φώτων οχήματος και τα πλεονεκτήματα του καθενός.

Εύρεση της σωστής λάμπας για το αυτοκίνητό σας

Η κύρια επιλογή που πρέπει να κάνετε όταν ψάχνετε για λαμπτήρες οχήματος είναι το είδος της πηγής ενέργειας που χρειάζεστε. Ομοίως με τους οικιακούς λαμπτήρες, οι λαμπτήρες αυτοκινήτων έχουν επίσης διάφορους τύπους εξαρτημάτων, και κάθε ένας από αυτούς έχει τον δικό του κωδικό.Μπορείτε να ανατρέξετε στο εγχειρίδιο του οχήματος για να μάθετε τις προδιαγραφές των λαμπτήρων του αυτοκινήτου σας ή να ρωτήσετε τον αντιπρόσωπο ή τον κατασκευαστή.

εικόνα με τους τύπους λαμπτήρων είναι παρμένη από το www.antallaktikaonline.gr

Τύποι λαμπτήρων:

Υπάρχουν τρία βασικά είδη λαμπτήρων:

1.Halogen

2.Xenon HID

3.LED

Λαμπτήρες αλογόνου:

Οι λαμπτήρες αλογόνου είναι το πιο καθιερωμένο είδος λαμπτήρα οχήματος που εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ευρέως σήμερα. Οι λαμπτήρες αλογόνου περιέχουν μια ίνα βολφραμίου, όταν το ρεύμα το διαπερνά, θερμαίνεται και ανάβει. Αυτοί οι λαμπτήρες είναι εφοδιασμένοι με αέριο αλογόνου που εμποδίζει το λαμπτήρα να σκοτεινιάσει.

Πλεονεκτήματα των λαμπτήρων αλογόνου:

1.Δεν είναι δύσκολο να δημιουργηθούν και είναι σεμνά.

2. τα περισσότερα οχήματα χρησιμοποιούν λαμπτήρες αλογόνου για όλους τους λόγους, συμπεριλαμβανομένων των προβολέων και των εσωτερικών φώτων. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι δύσκολο να αντικαταστήσετε τα φθαρμένα φώτα με έναν άλλο λαμπτήρα αλογόνου.

Λαμπτήρες Xenon HID:

Οι λαμπτήρες HID είναι καλύτεροι από τους λαμπτήρες αλογόνου με πολλούς τρόπους. Οι λαμπτήρες Xenon HID χρησιμοποιούν ένα ηλεκτρικό κυκλικό τμήμα μεταξύ δύο ηλεκτρονίων στο εσωτερικό του λαμπτήρα. Αυτοί οι λαμπτήρες είναι φορτισμένοι με αέριο ξένον, το οποίο δίνει ένα πιο λευκό, πιο λαμπερό φως από το αλογόνο.

Κατά συνέπεια, πολλοί οδηγοί κλίνουν προς τους λαμπτήρες xenon. 

Πλεονεκτήματα του λαμπτήρα HID:

Το πιο λαμπερό φως καθιστά τους λαμπτήρες HID απίστευτα αποτελεσματικούς ως λαμπτήρες εμπρόσθιου φωτισμού. Παρ' όλα αυτά, δεν είναι ιδανικοί για διαφορετικές εφαρμογές, για παράδειγμα, για το εσωτερικό του οχήματός σας. Στην περίπτωση που το όχημά σας χρησιμοποιεί λαμπτήρες αλογόνου και ίσως θελήσετε να κάνετε την αλλαγή σε xenon, μπορείτε πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πακέτο μετασχηματισμού HID, το οποίο δεν είναι νόμιμο για τον δρόμο. Τα Xenon HID μπορούν επίσης να είναι πολύ δαπανηρά.

Λαμπτήρες LED:

Οι λαμπτήρες LED είναι μια άλλη νέα τεχνολογία. Αυτοί οι λαμπτήρες είναι δίοδοι εκφόρτισης φωτός. Καθώς τα ηλεκτρόνια διέρχονται, αυτοί οι ημιαγωγοί τα μετατρέπουν σε φως. Αυτό δημιουργεί πολύ φως χωρίς να χρησιμοποιεί πολλή ενέργεια.Στα οχήματα, αυτό το είδος λαμπτήρα χρησιμοποιήθηκε κυρίως ως εσωτερικός φωτισμός. Σήμερα, οι λαμπτήρες προβολέων LED γίνονται όλο και πιο ευρέως προσβάσιμοι και προοδευτικά γνωστοί, καθώς στους οδηγούς αρέσει το στυλ και το προσδόκιμο ζωής τους.

Βήμα προς βήμα οδηγίες για την αλλαγή:

Στάδιο 1: 

Εντοπίστε το στήριγμα των προβολέων 

Στάδιο 2: 

Αφαιρέστε τα καλώδια τροφοδοσίας

Στάδιο 3:

Αφαιρέστε τον παλιό λαμπτήρα. 

Στάδιο4: 

Καθαρίστε και τοποθετήστε το νέο λαμπτήρα.