Ένα διαμέρισμα στις παρυφές του Λυκαβηττού, με εντυπωσιακή θέα σε όλη την Αθήνα, είναι το “νέο σπιτικό” (όπως έγραφε η πρόσκληση) του επιχειρηματία και πρώην ιδιοκτήτη της ΔΕΛΤΑ Δημήτρη Δασκαλόπουλου και της νέας συζύγου του, της Ειρήνης Πάρη, την οποία πιθανόν αρκετοί επιχειρηματίες θυμούνται από τη θητεία της στο γραφείο Τύπου του ΣΕΒ στις Βρυξέλλες.

Σε αυτό λοιπόν το νέο σπιτικό, ο Δημήτρης και η Ειρήνη δεξιώθηκαν το περασμένο Σάββατο περίπου πενήντα καλούς τους φίλους, για να γιορτάσουν το ευτυχές γεγονός. Μεταξύ αυτών που ευχήθηκαν στο ζεύγος ήταν ο Τάκης Αράπογλου, ο Νίκος Νανόπουλος, ο Θ. Φέσσας, ο Σάκης Καλλιτσάντζης, ο Γ. Παπαθανασίου με την Ι. Παπαδοπούλου κ.ά. Η θέα ήταν πραγματικά εξαιρετική, η ατμόσφαιρα της βραδιάς μοναδική, η περιποίηση βασιλική. Αυτό που εντυπωσίασε περισσότερο τους καλεσμένους ήταν η χαρά και η αρμονία του ευτυχισμένου ζεύγους, το οποίο κυκλοφορούσε όλο το βράδυ ξυπόλητο μεταξύ των καλεσμένων, ενώ τα βλέμματα συγκέντρωσε ο Δημήτρης και για την τολμηρή επιλογή του ροζ παντελονιού που είχε φορέσει.

Η στήλη που είναι κατ’ επάγγελμα κυνική δεν εντυπωσιάζεται από κάτι τέτοιες ασήμαντες λεπτομέρειες, γιατί γνωρίζει πόσο απελευθερώνει τον άνθρωπο ο συνδυασμός χρήμα, ηλικία, ευτυχία και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες. Άλλωστε ο Δασκαλόπουλος, ως μαικήνας της τέχνης, δικαιούται να κυκλοφορεί όπως γουστάρει κι αγαπά, οπότε βίον ανθόσπαρτον.

Dark room (newmoney.gr)