Στη Λάρισα και στην ευρύτερη Θεσσαλία ο καφές ευημερεί και ως εμπορεύσιμο είδος. Μετά το Mikel το δρόμο της επέκτασης στο εξωτερικό ακολουθεί η Franklin Coffee House, του Νίκου Μπουμπουγιατζή, η οποία εντός του 2021 σχεδιάζει να επεκτείνει το δίκτυο των καταστημάτων της τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος.

Η εταιρεία που έφτασε τα 43 καταστήματα (5 εταιρικά) διαθέτει ήδη δύο καταστήματα στην Σουηδία και ένα στην Βουλγαρία και όπως αναφέρει o κ. Μπουμπουγιατζής, στα πλάνα της είναι η Γερμανία και το Βέλγιο, αλλά και η επέκταση της παρουσίας στην Σκανδιναβία με νέα καταστήματα. "Θέλουμε να πάμε παντού. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να πάμε μέχρι και στο Ντουμπάι", εξηγεί.

Τα σχέδια για την Ελλάδα

"Το πλάνο που έχουμε για το 2021 είναι να κάνουμε περίπου 20 καταστήματα, το λιγότερο", αναφέρει. Διευκρινίζει μάλιστα πως, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η στόχευση για νέα καταστήματα θα είναι για τουριστικές περιοχές και για τη νησιωτική χώρα.

Η αλυσίδα στοχεύει επίσης, να ανοίξει την αγορά της Κύπρου και στο πλαίσιο αυτό, είναι σε συζητήσεις με υπεραγορά του νησιού, προκειμένου να δημιουργήσει το δικό της κατάστημα εντός του χώρου.

Σε επίπεδο τζίρου, η Franklin Coffee House, όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης της, κατέγραψε μονοψήφια άνοδο το 2020, αποτέλεσμα που, όπως λέει, ξεπέρασε τις προσδοκίες της αλυσίδας.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από FnB Daily Στέλλα Αυγουστάκη)