Την επιθετική είσοδό της σε όλα τα κανάλια της λιανικής αγοράς επιδιώκει η αποσταγματοποιία Κατσάρος (Katsaros Distillery), με έδρα τον Τύρναβο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία σύνηψε εμπορική συμφωνία με την εταιρεία Ελληνικά Κελλάρια Οίνων (Greek Wine Cellars). H ετήσια παραγωγή της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων είναι γύρω στις 30.000.000 φιάλες, με περίπου το 50% του όγκου να εξάγεται. Πρόκειται για μια εταιρεία με πολύ μεγάλη διείσδυση σε όλες τις αγορές της λιανικής: Σε κάβες, σε τοπικά καταστήματα, σε σημεία Ho.Re.Ca. και φυσικά, στο οργανωμένο λιανεμπόριο (σούπερ μάρκετ).

Με αιχμή το Ούζο Τυρνάβου Κατσάρος και το Jivaeri

Μαζί με τα δικά της προϊόντα, η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων θα διανέμει από τον Φεβρουάριο και τα προϊόντα της αποσταγματοποιίας Κατσάρος, με αιχμή το Ούζο Τυρνάβου Κατσάρος και το ούζο τριπλής απόσταξης Jivaeri, που αποτελεί καινοτόμο προϊόν της αγοράς, το οποίο φιλοδοξεί να επικοινωνήσει η εταιρεία σε μεγαλύτερα κοινά.Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συμφωνία για τη διανομή των προϊόντων της Katsaros Distillery περιλαμβάνει όλους τους νομούς και Περιφέρειες της Ελλάδος, πλην της Θεσσαλίας. Στη Θεσσαλία (Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα και Μαγνησία), η αποσταγματοποιία Κατσάρος διανέμει μόνη της σε όλα τα κανάλια της λιανικής τα προϊόντα της, με ιδιόκτητα βαν.

Αποστάγματα από «μοσχάτο Τυρνάβου» ενισχύουν το χαρτοφυλάκιο των Ελληνικών Κελλαριών Οίνων

Κατ' αναλογία, από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων θα διανέμονται επίσης το Τσίπουρο Τυρνάβου Οικογένειας Κατσάρου, το Παλαιωμένο Τσίπουρο Κατσάρος, το τσίπουρο Jivaeri, το μπράντι 5 Star Κατσάρος και το λικέρ Κατσάρος.  Ο Νικόλαος Κατσάρος, γενικός διευθυντής της Katsaros Distillery, νυν Γενικός Γραμματέας του ΣΕΑΟΠ, είναι τέταρτης γενιάς αποσταγματοποιός, με οικογενειακή παράδοση στην απόσταξη από το 1856.  Τα αποστάγματα της Katsaros Distillery αποτελούν προϊόν απόσταξης από την ποικιλία σταφυλιού «μοσχάτο Αμβούργου», το οποίο κατοχυρώθηκε το 2014 με την τοπική ονομασία προέλευσης «μοσχάτο Τυρνάβου», πρώτα από το ελληνικό Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και έπειτα, από την Ευρωπαϊκή Ένωση.Η εταιρεία Ελληνικά Κελλάρια Οίνων, από την πλευρά της, μετά τη λήξη της συνεργασίας με το ούζο Μπαμπατζίμ, ενισχύει ακόμη περισσότερο το χαρτοφυλάκιο της με περισσότερες ποιοτικές ποικιλίες αποσταγμάτων, τόσο ούζου, όσο και τσίπουρου.

Κωνσταντίνος Βορίλας Foodreporter