«Η παρασκευή της μπύρας έχει τις ρίζες της στην αρχαία Αφρική και συγκεκριμένα στη Σουμερία. Αποτελεί ένα πολύ κοινό οινοπνευματώδες ποτό με κύρια συστατικά το νερό, τη βύνη (συνήθως από κριθάρι) και το λυκίσκο, ενώ παράγεται μέσα από την διαδικασία της ζύμωσης…».
Ιστορικά και όχι μόνο στοιχεία για την μπύρα θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν σήμερα και αύριο, σε Λάρισα και Βόλο αντίστοιχα, όσοι παρακολουθήσουν τα σχετικά σεμινάρια που διοργανώνει το Εκπαιδευτικός οργανισμός «Δήμητρα».
Τα σεμινάρια που απευθύνονται σε επαγγελματίες αλλά και απλούς καταναλωτές, κάθε άλλο παρά τυχαία λαμβάνουν χώρα τέτοια εποχή. Οι μέτοχοι του οργανισμού «Δήμητρα» (Ζάρκος, Πέτρου, Πιτσιούλης) είναι και οι επενδυτές της πρώτης τοπικής ζυθοποιίας που θα λειτουργήσει την προσεχή Άνοιξη στη Λάρισα – όπως είχε αποκαλύψει πρόσφατα το thessaliaeconomy.gr.
Με 25 ευρώ μαθαίνεις όλα τα μυστικά. Και οι μπύρες δωρεάν …
Κ.Τ.