Με δεκάδες οινοποιεία και μεγάλες εκτάσεις αμπελώνων, η Κεντρική Ελλάδα είναι από τις πιο σημαντικές -αλλά ίσως λιγότερο γνωστές- οινικές περιφέρειες.
Με στόχο να τη μάθει το οινόφιλο κοινό και οι επαγγελματίες της εστίασης, η Ενωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Κεντρικής Ελλάδας (ΕΝΟΑΚΕ) ξεκίνησε πέρυσι την ομαδική παρουσίαση των κρασιών της στην Αθήνα με την εκδήλωση γευσιγνωσίας «ΟινοΚεντρικά».
Φέτος, τα ΟινοΚεντρικά οργανώθηκαν για δεύτερη φορά, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία (Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017) και είχαν περισσότερους από 1.100 επισκέπτες.
Ήταν μια συνδιοργάνωση της ΕΝΟΑΚΕ, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας.
Στα ΟινοΚεντρικά 2017 δοκιμάστηκαν κρασιά 22 καθιερωμένων και νεότερων οινοποιείων Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων και Φθιώτιδας.
Οι επισκέπτες ήρθαν σε επαφή με τα «Κρασιά των Βουνών», όπως αυτοπροσδιορίζονται τα κρασιά της ευρείας αυτής οινοπαραγωγικής περιοχής, ενώ καινοτομία της φετινής εκδήλωσης ήταν το «Wine Βar» των ΟινοΚεντρικών, όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να δοκιμάσουν τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας σε συνδυασμό με τοπικά προϊόντα γαστρονομίας όπως αλλαντικά (Αλλαντοποιείου Στρεμμένου και Φάρμας Μπράλου), αυγοτάραχο (Trikalinos), ελιές (Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Στυλίδας), καπνιστή πέστροφα (Frésco), μανιτάρια (Δίρφεως), ντολμαδάκια (Παλίρροιας), ξηρά σύκα (Ascada Farm) τυριά (Maltezos Farm, Ολύμπου, Παγώνη και Πέππα) και εμφιαλωμένο νερό (Θεώνη).
ΑΠΕ ΜΠΕ