Την άμεση μείωση του ποσοστού προμήθειας, που χρεώνουν για τα POS οι τράπεζες, ζητά με επιστολή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ), στις τράπεζες • Alpha Bank • Attica Bank • Εθνική Τράπεζα • Eurobank • Τράπεζα Πειραιώς. «Μικραίνει το κέρδος μας από τη στιγμή, που το 80% των συναλλαγών είναι πλέον μέσω POS. Κάποια στιγμή πρέπει να φτάσουμε στα ευρωπαϊκά επίπεδα, καθώς βιώνουμε μια δεύτερη οικονομική κρίση και δεν γίνεται να κερδίζουν συνέχεια οι τράπεζες», αναφέρει o Σπύρος Πέρρος, Πρόεδρος της ΠΟΚΚ.

Σε επιστολή της η Ομοσπονδία επικαλείται τις ιδιαίτερα αυξημένες συναλλαγές, μέσω καρτών, κατάσταση που εμπεδώθηκε και πήρε διαστάσεις στη διάρκεια του lockdown, λόγω κορονοϊού, και αναφέρει ότι οι κρεοπώλες γίνονται αποδέκτες προσφορών από άλλες τράπεζες, που προσφέρουν ένα ποσοστό προμήθειας 0,55% έως 0,65%. Συνεπώς, απευθύνεται κατ’ αρχάς στις προαναφερθείσες τράπεζες, με τις οποίες υπάρχει ήδη συνεργασία, ζητώντας τουλάχιστον εφάμιλλες ή και χαμηλότερες προσφορές.

Ο κ. Πέρρος επισημαίνει μάλιστα ότι, μετά το lockdown η κατάσταση στον κλάδο του κρέατος επιδεινώνεται, αντί να εξισορροπεί, εξαιτίας κυρίως του μειωμένου εισοδήματος των καταναλωτών. «Παραδοσιακά το καλοκαίρι μειώνεται η ζήτηση στο κρέας, αλλά αυτή η μείωση ξεκίνησε νωρίτερα και μας έχει εκπλήξει αρνητικά. Οι καταναλωτές είναι πολύ συγκρατημένοι, λόγω του ότι έχουν μειωμένο εισόδημα και έχει στραφεί στις προσφορές, ενώ αρκετοί επαγγελματίες, προκειμένου να καλύψουν την αναδουλειά, αυξάνουν τις τιμές».

Στέλλα Αυγουστάκη