Την εξαγορά της Wolt ανακοίνωσε ο αμερικανικός κολοσσός delivery DoorDash, ο οποίος θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη καθώς θα καταβάλει το τίμημα των 7 δισ. ευρώ προκειμένου να αποκτήσει την ευρωπαϊκή πλατφόρμα διανομής φαγητού, η οποία δραστηριοποιείται και στην ελληνική αγορά εδώ και περίπου τρία χρόνια. Μιλώντας για την εξαγορά ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της DoorDash, Tony Xu ανέφερε ότι η συγκεκριμένη κίνηση «θα συμβάλει στην επιτάχυνση των δραστηριοτήτων μας, φέρνοντας μεγαλύτερη εστίαση σε κάθε μία από τις αγορές που δραστηριοποιούμαστε, βελτιώνοντας παράλληλα την αξία που προσφέρουμε στους πελάτες, τους συνεργάτες και τους διανομείς μας σε όλο τον κόσμο».

Θυμίζουμε ότι η Wolt που ιδρύθηκε το 2014 στην Φινλανδία από τον Miki Kuusi, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, θα τεθεί επικεφαλής της DoorDash International και θα λογοδοτεί στον Xu. Η εταιρεία αυτή την στιγμή απασχολεί περισσότερους από 4.000 εργαζόμενους, διαθέτοντας παρουσία σε 23 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Η Wolt έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να σηκώσει κεφάλαια άνω των 850 εκατ. δολαρίων ενώ στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης τον περασμένο Ιανουάριο άντλησε κεφάλαια 530 εκατ. δολαρίων με επικεφαλής το Iconiq Growth με τη συμμετοχή των Tiger Global, DST, KKR, Prosus, EQT Growth και Coatue. Το deal αναμένεται να έχει κλείσει μέσα στο πρώτο μισό του νέου έτους.

Να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι η DoorDash ευνοήθηκε από τις ιδιαίτερες συνθήκες που έφερε η πανδημία, ωστόσο εμφάνισε ζημιές 102 εκατ. δολαρίων στο β τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

thessaliaeconomy.gr