Η βούληση της κυβέρνησης ήταν δεδομένη: ελεύθερη μετακίνηση το Πάσχα προς την Περιφέρεια της χώρας με την επίδειξη self test. Η πραγματικότητα όμως για μία ακόμα φορά ξεπέρασε τους σχεδιασμούς. Η πανδημία παρουσιάζει κάμψη αλλά με τόσο αργό ρυθμό που δεν μπορεί κανείς να διακινδυνεύσει μία εβδομάδα πριν το γενικό άνοιγμα του τουρισμού να υπάρξει ένας «υποτροπιασμός» της πανδημίας που θα μας πάει πίσω ακόμα και έναν μήνα ίσως και περισσότερο.

Στην κυβέρνηση ζυγίζουν όλα τα δεδομένα και φαίνεται πως η απόφαση για Πάσχα στην Αθήνα, είναι πολύ κοντά. Οι υπολογισμοί εξάλλου λένε πως με ένα πιθανό άνοιγμα της διαπεριφερειακής μετακίνησης, θα έφευγαν τουλάχιστον 2 εκ. Αθηναίοι σε ένα χρονικό σημείο που πανελλαδικά παρατηρείται έλεγχος της πανδημίας και αυτό θα μπορούσε να την αναζωπυρώσεις.

Το σχέδιο

Με δεδομένο πάντως πως η κόπωση μεγαλώνει και τα πάρτυ στις πλατείες πληθαίνουν, η κυβέρνηση σχεδιάζει αμέσως μετά το Πάσχα γενικό άνοιγμα της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του MR πριν τις 10 του μήνα θα ανεβάσει ρολά η εστίαση. Μία πιθανή ημερομηνία είναι η 8η Μαίου, ημέρα Σάββατο, δηλαδή μόλις 6 μέρες μετά το Πάσχα.

Την ίδια ημέρα ίσως επιτραπεί και η μετακίνηση από νομό σε νομό, κάτι που δείχνει πως ο βασικός στόχος είναι να αποτραπεί η μαζική μετακίνηση του Πάσχα. Αμέσως μετά, στις 14 του μήνα θα ανοίξει ο τουρισμός.

Οπως γίνεται αντιληπτό, στην κυβέρνηση δεν σκέφτηκαν παρά τις αντίθετες φημολογίες να ανοίξει η εστίαση νωρίτερα, ως μέτρο αντιμετώπισης των πάρτυ που στήνονται στις πλατείες. Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε έμμεση παραδοχή πως η κυβέρνηση άγεται και φέρεται από κάποιες ομάδες νεαρών που δεν τηρούν τα μέτρα. Εξάλλου μία τέτοια πρόταση δεν επρόκειτο να περάσει και από την Επιτροπή των ειδικών που όλο το τελευταίο διάστημα έχει σκληρύνει ιδιαίτερα την στάση της, όπως έχει φανεί από συγκεκριμένες αποφάσεις.

monerewie.gr