Ο Πρόεδρος της Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία Ευρυπίδης Δοντάς έχει φουλάρει τις μηχανές… για να είναι έτοιμη μέσα στο α’ εξάμηνο του 2017 η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο στην Ευρώπη. Η συνολική επένδυση ανέρχεται σε 17,5 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών τα 10,5 εκατ. προέρχονται από το πρόγραμμα JESSICA, το οποίο στη Θεσσαλία διαχειρίζεται η Τράπεζα Πειραιώς, που χρηματοδότησε το έργο με πρόσθετα 4,1 εκατ., ενώ τα υπόλοιπα αποτελούν ίδια συμμετοχή της εταιρίας.

Μέσω των θυγατρικών εταιριών που δημιούργησε, Επίλεκτος Ενεργειακή, Selected Volt και Eπίλεκτος Βιοαέριο Φαρσάλων, ο Ευρυπίδης Δοντάς επεκτείνεται στην παραγωγή φωτοβολταϊκών και στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και μπορεί τα σχέδια του να καθυστερούν λόγω της οικονομική αβεβαιότητας και της γραφειοκρατίας που επικρατεί στη χώρα, ωστόσο, ο ίδιος δείχνει αποφασισμένος να ολοκληρώσει τα πλάνα του και να επιβιώσει στην κρίση.

Η Επίλεκτος Ενεργειακή έχει ήδη καταθέσει από τον Φεβρουάριο του 2016 αίτηση στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για τη χορήγηση άδειας προμήθειας και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 30 μεγαβάτ και ισχύος 20 ετών. Με την κίνηση αυτή η εταιρία θα έχει το δικαίωμα εκτός των άλλων, να συμμετέχει στις δημοπρασίες τύπου ΝΟΜΕ ώστε να τροφοδοτεί με ηλεκτρική ενέργεια τις βιομηχανικές μονάδες του ομίλου.

Χαμηλό κόστος Ενέργειας

Ο Ευριπίδης Δοντάς έχει επανειλημμένως επισημάνει την επιτακτική ανάγκη να εξασφαλίσουν οι ελληνικές βιομηχανίες χαμηλό κόστος ενέργειας, τονίζοντας ότι στην παρούσα φάση αυτό είναι δυσβάσταχτο και πολύ υψηλότερο σε σχέση με αυτό των αντίστοιχων ευρωπαϊκών χωρών. Ο ίδιος εκτός από τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Επίλεκτος δραστηριοποιείται στην επιχειρηματική κοινότητα και συμμετέχει ενεργά σε συνδέσμους και επιμελητήρια, με ιδιαίτερη ενασχόληση στους τομείς της βιομηχανίας κλωστοϋφαντουργίας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Μεταξύ άλλων είναι και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος.

Η Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία

Ξεκινώντας την Επίλεκτο το 1970 τα αδέρφια Xρήστος, Xαράλαμπος, Hλίας, Mιχάλης και Iωάννης μέσα σε μια 30ετία οι ρυθμοί ανάπτυξης ήταν τέτοιοι που οδήγησαν την εταιρία στην κορυφή των εταιριών κλωστοϋφαντουργίας.

Tο εργοστάσιο στα Φάρσαλα εκείνο της Λιβαδειάς και εκείνο της Λαμίας μαζί με την είσοδο στο χρηματιστήριο το 1991 αποτέλεσαν σημαντικούς σταθμούς της πορείας.

H «Eπίλεκτος» διαθέτει την πλήρως καθετοποιημένη παραγωγή και δίνει προτεραιότητα κυρίως στις εξαγωγές οι οποίες καλύπτουν το 70% της παραγωγής της (γενικό σύνολο 12.650 τόνοι ετησίως). H στρατηγική χωροταξική θέση των παραγωγικών της μονάδων, οι οποίες βρίσκονται μέσα στο μεγαλύτερο βαμβακοπαραγωγικό κέντρο της Eλλάδας, αποτελεί ένα ακόμα πλεονέκτημα για την εταιρία.

Θάνος Ξυδόπουλος (Fm Voice)