Μια είδηση που αφορά στην πιο κρίσιμη φάση των διαδικασιών που απαιτούνται για να λειτουργήσει ο Υδροηλεκτρικός Σταθμός Μεσοχώρας, βγήκε από τα χείλη του Κώστα Σκρέκα το βράδυ της Παρασκευής στα Τρίκαλα.

Ο Θεσσαλός υπουργός περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο Agri Business Forum που ολοκληρώνεται σήμερα στο ξενοδοχείο «Ανάντι» της πόλης, ανέφερε ότι η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) θα είναι έτοιμη πριν από τα Χριστούγεννα.

Μάλιστα η νέα περιβαλλοντική μελέτη για τη Μεσοχώρα θα λαμβάνει υπόψη της όλες τις παρατηρήσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, βάσει των οποίων απορρίφθηκε η προηγούμενη μελέτη με αποτέλεσμα να προκύψει νέα σημαντική καθυστέρηση του έργου.

Είναι η πρώτη φορά, με τα σημερινά δεδομένα, που το μεγάλο υδροηλεκτρικό φράγμα της Πίνδου αποκτά ορίζοντα υλοποίησης, καθώς η παρούσα κυβέρνηση δείχνει να πιστεύει στην αναγκαιότητα της λειτουργίας του επιθυμώντας να το ολοκληρώσει.

Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αποτελούν πλέον εθνική προτεραιότητα. Οι συνέπειες άλλωστε της ενεργειακής υστέρησης που παρουσίασε η χώρα μας κατά τις τελευταίες δεκαετίες, γίνονται αντιληπτές με οδυνηρό τρόπο αν δούμε το σημερινό κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος.

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr