Τεράστιας σημασίας για την ενεργειακή πορεία της χώρας αποδεικνύεται η αύξηση κεφαλαίου στη ΔΕΗ, η οποία αναμένεται να δώσει μεγάλη ώθηση στο κλάδο, ενώ στριμώχνεται και ο ανταγωνισμός ο οποίος θα αναγκαστεί να βάλει βαθύτερα το χέρι στην τσέπη.

Μέχρι και οι συνδικαλιστές αναδιπλώνονται καθώς ανακαλύπτουν παράλληλα οφέλη από την ιδιωτικοποίηση.  Ακόμα και ο δήθεν σκληροπυρηνικός συνδικαλιστής Δημήτρης Φωτόπουλος, όπως αναφέρουν πηγές από την Επιχείρηση, έχει αρχίσει και τα… μαζεύει. Δεδομένου ότι κατά το κρίσιμο Διοικητικό Συμβούλιο της 23ης Σεπτεμβρίου μπορεί να καταψήφισε την πρόταση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, ωστόσο δεν προέβη, όπως αναφέρουν πληροφορίες, σε καμία αντίσταση, ούτε απείλησε με νέο… ανένδοτο.

Από τη στιγμή που η συμμετοχή του Δημοσίου πρόκειται να μειωθεί στο 34%, η ΔΕΗ περνάει και τυπικά στον ιδιωτικό τομέα και θα διέπεται από ιδιωτοοικονομικά κριτήρια. Εξέλιξη που θα επηρεάσει και τους μισθούς, αφού θα καταβάλλονται από την επόμενη χρονιά 14 μισθοί και όχι 12 όπως ίσχυε στο πλαίσιο των περικοπών που είχαν φέρει τα μνημόνια.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι κατά το 2022 θα εκδοθεί σειρά υπουργικών αποφάσεων που θα ορίζουν το νέο μισθολογικό καθεστώς.

Άμα υπάρχει χρήμα ...

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr