Υψηλή ζήτηση για ενοικίαση κατοικιών που δεν μπορεί να καλύψει την προσφορά, με συνέπεια την αύξηση της τιμής των μισθωμάτων παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στη Λάρισα… 

Η έρευνα του μεγαλύτερου κτηματομεσιτικού δικτύου της Λάρισας RE/MAX Επιλογή για το χρονικό διάστημα από 20 Αυγούστου έως 20 Οκτωβρίου 2017, καταγράφει ενδιαφέροντα στοιχεία για την πορεία της κτηματαγοράς και κυρίως για την «έκρηξη» μισθώσεων και για τη στροφή των νοικοκυριών προς την ενοικίαση και όχι στην αγορά του ακινήτου.

Αν και η έρευνα της RE/MAX Επιλογή έγινε σε μια περίοδο αναζήτησης φοιτητικής στέγης ωστόσο η τάση μεταστροφής από το όνειρο της ιδιοκατοίκησης στην κουλτούρα της ενοικίασης είναι πλέον εμφανής… Και αυτό γιατί μετά από μια περίοδο παρατεταμένης κρίσης της ελληνικής κτηματαγοράς που επηρέασε και την πορεία των κατασκευών, οι τι- μές των ενοικίων παλαιότερων ακινήτων τείνουν να κινούνται με μια αύξηση της τάξεως του 3%- 5%. 

Το γεγονός δηλαδή ότι δεν υπάρχουν νεόδμητα ακίνητα έως 5 ετών, συνετέλεσε ώστε το ενδιαφέρον να επικεντρωθεί εκ των πραγμάτων στα παλιά. Αυτό είναι όμως ένα εκ των στοιχείων καθώς η έρευνα μέσω της πληθώρας των συναλλαγών που πραγματοποίησε, έδειξε ότι φέτος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον, με την προσφορά να μην μπορεί να καλύψει την υπάρχουσα ζήτηση. Ζήτηση βεβαίως όχι για κάθε προς ενοικίαση ακίνητο, αλλά για κατοικίες με συγκεκριμένο προφίλ και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Γιώργος Νούλης (Ελευθερία)