Ένας 64χρονος έμπορος φρούτων από την Αθήνα συνελήφθη τελικά από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας στο πλαίσιο της διερεύνησης της απάτης σε βάρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγιάς, ενώ αναζητείται ο άγνωστος – προς το παρόν – συνεργός του. 

Ο 64χρονος παραπέμφθηκε χθες στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Λάρισας κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία σε απάτη, δίκη που θα διεξαχθεί αύριο τελικά, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λάρισας, Απ. Τζαμαλής διέταξε προκαταρκτική έρευνα για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, αφού με την ίδια μεθοδολογία εξαπατήθηκε και ιδιοκτήτης εταιρείας εμπορίας φρούτων στην Άρτα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 21 έως 26 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, πραγματοποιήθηκε σε τρεις διαδοχικές παραγγελίες, η μεταφορά της προαναφερόμενης συμφωνηθείσας ποσότητας φρούτων σε εγκαταστάσεις μεταφορικής εταιρείας σε περιοχή της Αττικής, απ’ όπου μεταφορτώθηκε σε άλλα φορτηγά οχήματα, κατ’ εντολή του άγνωστου δράστη.  

Προχθες (08-12-2019) το πρωί, στο πλαίσιο τέταρτης παραγγελίας, μεταφέρθηκε ποσότητα φρούτων περίπου έξι τόνων και χρηματικής αξίας πάνω από (4.000) ευρώ σε μεταφορική εταιρεία και από εκεί, κατ’ εντολή του άγνωστου δράστη, σε εταιρεία αγροτικών προϊόντων, όπου μέρος της αποθηκεύτηκε σε χώρους της εταιρείας, παρουσία 64χρονου συνεργού του άγνωστου δράστη, ο οποίος συνελήφθη για το αδίκημα της απόπειρας απάτης.

Η ποσότητα φρούτων, βάρους περίπου έξι τόνων, κατασχέθηκε προκειμένου να αποδοθεί στον νόμιμο δικαιούχο. 

Επιπλέον, από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι άγνωστος δράστης επικοινώνησε με ιδιοκτήτη εταιρείας εμπορίας φρούτων που εδρεύει στην Άρτα και με την ίδια ακριβώς μεθοδολογία κατάφερε να αποσπάσει ποσότητα φρούτων βάρους τεσσάρων τόνων και αξίας (9.000) ευρώ, τα οποία μεταφέρθηκαν την (03-12-2019) στην Αττική, χωρίς ποτέ ωστόσο να καταβληθεί το αντίτιμο της αγοραπωλησίας στον παθόντα.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr με πληροφορίες από Βαγγέλη Κακάρα (Ελευθερία)