Έμφαση στο δίκτυο πωλήσεων του εξωτερικού δίνει η θεσσαλική βιομηχανία κονσερβοποιίας, ΕΛΒΑΚ, που πρόσφατα εμπλούτισε το portfolio των προϊόντων της με νέους κωδικούς.

Ειδικότερα, η βιομηχανία από τη Λάρισα, που δραστηριοποιείται μόνο στο PL σε Ελλάδα και εξωτερικό, εξάγει σε χώρες, όπως Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Τσεχία, Ουγγαρία και Αυστρία, με τη Διοίκηση να στοχεύει σε αγορές, όπως είναι η Αίγυπτος, στην οποία έχει σημαντική παρουσία τα τελευταία χρόνια, αλλά και χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως είναι το Εκουαδόρ, η Κολομβία και το Μεξικό.

Παράλληλα, η θυγατρική της I. Schroeder KG στην Ελλάδα διατηρεί συνεργασίες και σε ασιατικές αγορές, στις οποίες θέλει να διεισδύσει περισσότερο επιθετικά, όπως είναι το Βιετνάμ και η Νότια Κορέα.

Η ΕΛΒΑΚ, στις περισσότερες αγορές λειτουργεί με τοπικό αντιπρόσωπο και σε άλλες εισάγει direct, διατηρώντας συνεργασίες με εγχώριους retailers, όπως είναι οι Lidl, Kaufman, Rewe, που, όπως αναφέρει στέλεχος της βιομηχανίας , είναι σημαντικοί πελάτες, αλλά και η ολλανδική, Albert Hein, συνεργασία η οποία η ΕΛΒΑΚ θέλει να επεκτείνει περαιτέρω μελλοντικά.

Η ΕΛΒΑΚ υλοποιεί επενδυτικό πλάνο ύψους €5 εκατ., που αφορά στην ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού, με στόχο τη βελτιστοποίηση και ενίσχυση του capacity και την αύξηση της ταχύτητας των παραγωγικών γραμμών.

Ο κύκλος εργασιών της ΕΛΒΑΚ για την οικονομική χρήση 2020 - 2021 έκλεισε στα €32 εκατ., αυξημένος κατά 3%, ενώ για την τρέχουσα χρήση αναμένει ανάπτυξη τζίρου και κερδοφορίας, λόγω των υψηλών τιμών των παραγωγών.

Στέλλα Αυγουστάκη FnB daily