Δύο επενδύσεις συνολικού ύψους €2,360 εκατ. ολοκληρώνει αυτή την περίοδο το θεσσαλικό οινοποιείο Κτήμα Μίγας. Όπως δήλωσε o Δημήτρης Μίγας, οι επενδύσεις αφορούν σε χώρο οινοδεξαμενών με κελάρι και χώρο με ψυγειοαποθήκες.
Το Κτήμα Μίγας λάνσαρε φέτος, τις νέες ετικέτες “La Pierre De Scandale” (Ροζέ από 100% Syrah), το Λιαστό Μοσχάτο Τυρνάβου και το Sauvignon Blanc (100% Sauvignon Blanc), ενώ η πρωτοεμφανιζόμενη Limniona (Ερυθρός από 100% Λημνιώνα) απέσπασε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στον 22ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων της Θεσσαλονίκης, με 94 βαθμούς.
Το κτήμα διαθέτει σημαντική παρουσία στο εξωτερικό, με περίπου το 20% του τζίρου να προέρχεται από εξαγωγές, ενώ κυριότερες αγορές του είναι: • ΗΠΑ • Κίνα • Ευρώπη (Βέλγιο, Αγγλία, Γερμανία, Ολλανδία) Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κτήμα Μίγας συμμετείχε φέτος, στη διεθνή έκθεση κρασιού, ProWein, στο Ντίσελντορφ, που, σύμφωνα με τον κ. Μίγα, ήταν μια καλή ευκαιρία για να έρθει σε επαφή με τους πελάτες του.
Ο Δημήτρης Μίγας, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση ενασχόλησης με το αμπέλι, το τσίπουρο και το κρασί, που κρατά τουλάχιστον τέσσερις γενιές, προχώρησε το 1999 σε μεγάλη επένδυση, φτιάχνοντας ένα επισκέψιμο πρότυπο οινοποιείο. Οι αμπελώνες του Κτήματος βρίσκονται στη τοποθεσία “Παλαιός Άμπελος” του Τυρνάβου. Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι οι γαλλικές Chardonnay, Sauvignon Blanc, Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon, αλλά και οι ελληνικές Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου και Λημνιώνα.
Η γκάμα του Κτήματος Μίγας αποτελείται από: Λευκά: • Μικρός Τρυγητός (100% Chardonnay) • Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου (100% Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου) • Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου Ημιαφρώδες (100% Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου) • Παλαιός Άμπελος (90% Sauvignon Blanc & 10% Chardonnay • Chardonnay (100% Chardonnay) • Sauvignon Blanc (100% Sauvignon Blanc) Ερυθρά: • Μικρός Τρυγητός (100% Merlot) • Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου (100% Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου) • Παλαιός Άμπελος (50% Syrah & 40% Merlot & 10% Cabernet Sauvignon) • Κτήμα Δ. Μίγας – Syrah (100% Syrah) • Λημνιώνα (100% Λημνιώνα) Ροζέ: • Μικρός Τρυγητός (100% Merlot) • Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου (100% Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου) • Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου Ημιαφρώδες (100% Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου) • Παλαιός Άμπελος (100% Merlot) • La pierre de scandale (100% Syrah) Φυσικώς γλυκείς: • Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου – Λιαστό.
Ελευθερία Πιπεροπούλου