Σε διαπραγμάτευση με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα για τη λήψη χρηματοδότησης έως 500.000 ευρώ από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ βρίσκεται η συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία Τρίκκη.

Εμπόδιο για την υπαγωγή στο πρόγραμμα αποτελεί το σχέδιο εξυγίανσης του βασικού της μετόχου, της ΕΑΣ Τρικάλων, που έχει υπογραφεί το 2018, όπως αποκαλύπτει μιλώντας στο FOODReporter ο Αχιλλέας Λιούτας, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού.

«Πιστεύουμε ότι η λήψη δανείου θα ευδοκιμήσει, μιας και η Τρίκκη αποτελεί διαφορετική οντότητα από την ΕΑΣ Τρικάλων, είναι ανώνυμη εταιρεία με ξεχωριστό ΑΦΜ. Εξάλλου και η ΕΑΣ έχει ρυθμίσει τα δάνειά της και είναι συνεπής, καμία επιταγή δεν έχει σφραγιστεί. Πρόκειται για όμιλο που πετυχαίνει 35 έως 40 εκατ. ευρώ τζίρο ετησίως, απασχολεί 215 μόνιμους εργαζομένους και 100 εποχικούς, χωρίς να λαμβάνει επιπλέον χρηματοδότηση», σχολιάζει ο κ. Λιούτας.

Το 2019 έκλεισε για την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων με τζίρο περί τα 17 εκατ. ευρώ και κέρδη προ τόκων και αποσβέσεων 800.000 ευρώ.

Σε ότι αφορά τη λιανική αγορά η Τρικαλινή γαλακτοβιομηχανία ήρθε σε συμφωνία με την αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος και ήδη τοποθετεί προϊόντα της σε αυτή, ενώ συνεργασία για κάποιους κωδικούς σε 30 καταστήματα ξεκίνησε και με την Σκλαβενίτης.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr