Βάρος στον τουρισμό και στην προσέλκυση βιομηχανικών, θέλει να δώσει ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης. Το ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στο ράδιο Ένα του Βόλου:

"H περιοχή μας είναι αδύναμη στο κομμάτι του τουρισμού. «Πριν από χρόνια ο κ. Λεβέντης, πρώην πρόεδρος των ξενοδόχων είχε πει σε μια συνάντηση στην περιφέρεια ότι «όσο δεν υπάρχει ξενοδοχείο στη νοτιοδυτική Μαγνησία, είμαστε καλά στο Πήλιο, εάν θα υπάρξει, τότε θα αντιμετωπίσουμε σοβαρό πρόβλημα». Έχουμε εθνική οδό δίπλα, πολιτικό αεροδρόμιο, μοναστήρια για θρησκευτικό τουρισμό, την Όθρυ, 200 χλμ ακτογραμμή, δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα. Πρέπει να προσκαλέσουμε επενδυτές να έρθουν να κάνουν ξενοδοχεία στην περιοχή μας», σημείωσε ο ίδιος και τάχθηκε υπέρ της ξενοδοχειακής μονάδας στις Νηές.

Ανάπτυξη της βιομηχανία

« Όσο θα είμαι εγώ Δήμαρχος είμαι υπέρ της ξενοδοχειακής μονάδας στις Νηές και το ξενοδοχείο θα γίνει. Θα παλέψω για οποιονδήποτε θέλει να δημιουργήσει και μια νέα βιομηχανία στην περιοχή μας. Η βιομηχανία είναι η μεσαία τάξη, θα αυξήσει το βιοτικό επίπεδο της περιοχής, θα μειώσει την ανεργία», υπογράμμισε ο κ. Εσερίδης, σημειώνοντας ότι λόγο του μικροκλίματος της περιοχής δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται πολλές επιχειρήσεις υδροπονίας, που άμεσα θα απασχολήσουν 300-400 άτομα, κυρίως γυναίκες.

Τέλος, ο κ. Εσερίδης ανέφερε ότι βρέθηκε χρηματοδότηση για την εμπορική αμαξοστοιχία που θα συνδέσει τον Αλμυρό με όλη την Ευρώπη, με τη συνδρομή του Υφυπουργού κ. Τριαντόπουλου, με τον Δήμαρχο να υπογραμμίζει πως αυτή η εξέλιξη θα σηματοδοτήσει μία σημαντική άνοδο για την ανάπτυξη του Αλμυρού."

Ζ.Η. thessaliaeconomy.gr