Νέα πρόταση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς για το επόμενο διάστημα αποτελούν τα Κεράσια Ζαγοράς, με “υπογραφή Zagorin». Ο Συνεταιρισμός, παρότι φημίζεται για τα μήλα, διακινεί μια σημαντική ποσότητα κερασιών της περιοχής, που όπως τα μήλα καλλιεργούνται υποχρεωτικά με το σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παραγωγής, διαθέτοντας τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις.

Τα κεράσια, που θα κυκλοφορήσουν κυρίως τον Ιούνιο, αναμένεται να προωθηθούν μέσω του πανελλαδικού δικτύου καταστημάτων από • συνεργαζόμενες αλυσίδες super market • πρατήρια του Συνεταιρισμού • Κεντρικές Λαχαναγορές Αθήνας - Θεσσαλονίκης

Άλλες καλλιέργειες

Επιπλέον, όλο το καλοκαίρι, τα πρατήρια του Συνεταιρισμού, όπως κάθε χρόνο, θα διακινούν μικροποσότητες από διάφορες άλλες δενδρώδεις καλλιέργειες των μελών, καθώς η πηλιορείτικη γη φημίζεται για τη ποικιλία των ειδών που ευδοκιμούν.

Χαρακτηριστικά προϊόντα είναι τα Λεμονάτα Ροδάκινα, όπως επίσης οι πρώιμες ποικιλίες αχλαδιών Κόσια και Κοντούλες. Στα τέλη του καλοκαιριού ξεκινάνε τα αχλάδια κρυστάλλια, με τα μήλα να παίρνουν μετέπειτα τη σκυτάλη των παραγόμενων προϊόντων.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, αναμένεται αυξημένη παραγωγή μήλων, εφόσον οι καιρικές συνθήκες παραμείνουν ευνοϊκές.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr