Τον Ιούνιο, πιθανόν, θα είναι έτοιμος να λειτουργήσει ο Ε65.  Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο ιστότοπος ypodomes. com το πρόβλημα οφείλεται στην καθυστέρηση μιας δικαστικής απόφασης που αφορά σε απαλλοτρίωση, αν και οι πληροφορίες για "αστοχίες" που παρουσιάστηκαν στο έργο δεν διαψεύστηκαν ποτέ από την κατασκευάστρια εταιρεία.

Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει:

"Στο κατασκευαστικό όλα πάνε με γρήγορους ρυθμούς και σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της ΤΕΡΝΑ τον επόμενο μήνα, όλα θα είναι έτοιμα προκειμένου ο δρόμος να λειτουργήσει στο σύνολο του  από την Ξυνιάδα μέχρι τα Τρίκαλα.

Ο μήκους 80 χλμ αυτοκινητόδρομος όμως θα πρέπει να λύσει, πριν δοθεί στην κυκλοφορία ένα γόρδιο δεσμό, που δεν είναι άλλος από τις γνωστές απαλλοτριώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ένα πρόβλημα το οποίο προκαλεί πονοκέφαλο στο πως θα ξεπεραστεί, καθώς υπάρχει μία απαλλοτρίωση που δεν είναι πάνω στον αυτοκινητόδρομο αλλά στον συνδετήριο δρόμο μεταξύ του Ε65 και του τοπικού δικτύου στην περιοχή της Ξυνιάδας.

Αυτό, παρά το γεγονός ότι έχει εκδικαστεί, δεν έχει ακόμα εκδοθεί η απόφαση, ενώ θα χρειαστεί και επιπλέον ένας μήνας μέχρι να καθαρογραφεί (όπως άλλωστε συνηθίζεται), γεγονός που επιτείνει την καθυστέρηση, καθώς θα έχουμε τον αυτοκινητόδρομο έτοιμο αλλά λόγω της απαλλοτρίωσης δεν θα είναι προσβάσιμος.

Το μεγάλο ζητούμενο τώρα είναι να δοθεί μία γρήγορη λύση, όμως ακόμα και αν αυτό γίνει, αποτελεί ερώτημα το πότε θα μπορέσει να πάρει το ακίνητο ο παραχωρησιούχος, πόσο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί να το ετοιμάσει, προκειμένου να γίνει λειτουργική σύνδεση του υπάρχοντος δικτύου με τον αυτοκινητόδρομο του Ε65 μέσω του συνδετήριου δρόμου.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com"