Το πρώτο Ελληνικό γιαούρτι από “γάλα” αμυγδάλου είναι γεγονός και προέρχεται από την θεσσαλική γαλακτοβιομηχανία Όλυμπος η οποία πρωτοπορεί και στα φυτικά ροφήματα κατέχοντας το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς μεταξύ των Ελληνικών εταιρειών του κλάδου.
Το νέο γιαούρτι, που ανήκει στην κατηγορία “ζυμούμενο προϊόν αμυγδάλου”, βρίσκεται ήδη στα ράφια των αλυσίδων σε τρεις γεύσεις: Σκέτο, με δαμάσκηνο, ή με βρώμη και μύρτιλλο.
Η Όλυμπος προμηθεύεται θεσσαλικά αμύγδαλα, κυρίως από την περιοχή του Τυρνάβου, δίνοντας ήδη νέα ώθηση στις καλλιέργειες στην περιοχή της Θεσσαλίας καθώς οι ποσότητες που απορροφά είναι ήδη μεγάλες.
Το αμύγδαλο είναι μια φρέσκια γευστική, νόστιμη νέα εναλλακτική λύση για το γιαούρτι, χωρίς λακτόζη και γλουτένη, ιδανικό για πρωινό, για μεσημεριανό γεύμα ή για ένα ελαφρύ δείπνο.
Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr