Μάλλον έχει παρεξηγήσει το ρόλο του το Επιμελητήριο Μαγνησίας που ενώ εκπροσωπεί τον επιχειρηματικό κόσμο της Μαγνησίας θέλει το ίδιο να γίνει επιχειρηματίας ανταγωνιζόμενο τα μέλη του.

Ο πρόεδρος του φορέα Τέλης Μπασδάνης αποκάλυψε ότι το Επιμελητήριο θέλει να ασχοληθεί με τη δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων. Μάλιστα ο κ. Μπασδάνης εξέφρασε αυτή του την επιθυμία στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησής τους. Συγκεκριμένα ο κ. Μπασδάνης, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και στον Γιώργο Καρεκλίδη, ανέλυσε το σκεπτικό αυτό της ενασχόλησης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας με την Ενέργεια τονίζοντας πως θα πρέπει και οι Έλληνες επενδυτές να «μπουν» σ’ αυτά τα προγράμματα.

«Ζητήσαμε από τον Υπουργό να μας πει εάν προτίθεται η κυβέρνηση και το Υπουργείο να «τρέξει» κάποιο επιδοτούμενο πρόγραμμα, έτσι ώστε να εντάξουμε το μελετητικό project εκεί και μάλιστα μας είπε, ότι σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα εξετάσουν το θέμα, έτσι ώστε ενεργειακές κοινότητες, αυτού του είδους, όπως οι δικές μας, μικρές ενεργειακές κοινότητες, να ενισχυθούν’, σημείωσε ο κ. Μπασδάνης.

Ο ίδιος εξήγησε πως αυτό το project δεν μπορεί να το υλοποιήσει αποκλειστικά και μόνο το Επιμελητήριο Μαγνησίας. Θα γίνει σε συνεργασία βασικά με τους ΟΤΑ και με συνεταιρισμούς, με νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου «για να μπορούμε να λειτουργούμε και να είμαστε και πιο ευέλικτοι και να στηρίξουμε και συνεταιριστικές μονάδες. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, να υπάρξουν έσοδα», εξήγησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου και συμπλήρωσε πως το Επιμελητήριο μπορεί να κάνει ένα φωτοβολταϊκό πάρκο σε συνεργασία με τους ΟΤΑ, σε έκταση του ΟΤΑ, ο οποίος θα επιλέξει και θα δεχθεί να «τρέξει» από κοινού μια τέτοια επένδυση.

Ο κ. Μπασδάνης ανέφερε πως υπάρχουν μεγάλοι επενδυτές στο εξωτερικό, αλλά και οι Έλληνες γενικότερα θα πρέπει να «τρέξουν» κι αυτοί προγράμματα, έστω μικρότερα, για να υπάρχουν και έσοδα και να είναι βιώσιμες και οι επιχειρήσεις. Σημείωσε πως η διαδικασία είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και επεσήμανε πως και το Επιμελητήριο και άλλοι φορείς του δημοσίου θα πρέπει να εμπλακούν στο συγκεκριμένο project, καθώς είναι πολύ ενδιαφέρον.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr