Το thessaliaeconomy.gr έγραψε την περασμένη εβδομάδα, και συγκεκριμένα την Τρίτη 30 Απριλίου 2019, ότι η τοπική εταιρεία αθλητικών ειδών Cougar εξαγόρασε από την Eurobank που το είχε στην κατοχή της, το ακίνητο στη διασταύρωση των οδών Παπακυριαζή και Ρούσβελτ, στην πλατεία Ταχυδρομείου, όπου στεγάζεται σήμερα το ψητοπωλείο “Άγγελος”.

Η είδηση ήταν απολύτως διασταυρωμένη χωρίς καν να χρειαστεί να έρθουμε σε επαφή με τον αγοραστή ή με την τράπεζα.

Αίφνης, την περασμένη Παρασκευή, μας κοινοποιήθηκε εξώδικη διαμαρτυρία από τον ιδιοκτήτη του ψητοπωλείου “Άγγελος” που είναι ο ενοικιαστής του ακινήτου. Μας ζητάει ούτε λίγο ούτε πολύ να ...αποκρύψουμε την μεταβίβαση και να τον αποζημιώσουμε γιατί η αποκάλυψη της πώλησης του κτιρίου προκάλεσε αναστάτωση στους πελάτες και στους προμηθευτές του και τον έβλαψε οικονομικά!

Ακολουθούν το εξώδικο και η απάντησή μας:

Απάντηση: Η αγορά των ακινήτων στις ελεύθερες οικονομίες λειτουργεί με εξαγορές, πωλήσεις και μισθώσεις. Αυτή είναι κινητήριος δύναμή της και μάλιστα η συγκεκριμένη δραστηριότητα αποφέρει σημαντικά έσοδα στο Ελληνικό δημόσιο ενώ κινεί ταυτόχρονα διάφορα επαγγέλματα με ευεργετικές συνέπειες στην απασχόληση.

Οι αξιόλογες αγοραπωλησίες, λόγω της θέσεως και της αξίας ενός ακινήτου, είτε λόγω της βαρύτητας του ονόματος του αγοραστή ή του πωλητή, όταν μάλιστα αφορούν τον θεσσαλικό χώρο, προκαλούν εύλογα το ενδιαφέρον μιας ενημερωτικής ιστοσελίδας οικονομικού περιεχομένου όπως είναι το thessaliaeconomy.gr.

Αντιλαμβανόμαστε την πικρία σας αλλά πρέπει να κατανοήσετε ότι ρεπορτάζ του είδους ευνοούν πρωτίστως την διαφάνεια η οποία αποτελεί ένα από τα συστατικά για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς. Άλλωστε η δουλειά μας είναι να δημοσιεύουμε ειδήσεις.

Εμείς δεν γράψαμε τίποτα σχετικό με την δική σας επιχείρηση που να θίγει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της. Σε μια τέτοια περίπτωση θα είχατε κάθε λόγο να διαμαρτύρεστε.

Αλήθεια, όταν πριν μερικά χρόνια, ως ψητοπωλείο "Άγγελος", μετακινηθήκατε από την οδό Κουμουνδούρου (πλατεία Περιφέρειας Θεσσαλίας) για να εγκατασταθείτε στη σημερινή σας διεύθυνση, προκλήθηκε αναστάτωση σε πελάτες, προμηθευτές και εργαζόμενους με αποτέλεσμα να υποστείτε οικονομική ζημία; 

Η αξίωσή σας, λοιπόν, να διαψεύσουμε την πραγματικότητα της πώλησης του ακινήτου που νοικιάζετε και μάλιστα ταυτόχρονα να ζητάτε να σας αποζημιώσουμε, δεν αντέχει σε περαιτέρω κριτική.

Κώστας Τόλης