Πρωτόγνωρα πλημμυρικά φαινόμενα αντιμετωπίζουν από το βράδυ της Τετάρτης οι επιχειρήσεις που βρίσκονται εγκατεστημένες στην οδό Πύλης, στο ύψος του Καραβόπορου, στα Τρίκαλα.

Η υπερχείλιση του Πορταϊκού σε συνδυασμό με τους τεράστιους υδάτινους όγκους του Πηνειού, οδήγησαν τα νερά των παρακείμενων καναλιών μέσα στις εγκαταστάσεις τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο στην ΤΥΡΑΣ, όσο και στην La Farm, διοίκηση και προσωπικό έδιναν αγώνα όλη τη νύχτα για να περιορίσουν την εισβολή του υδάτινου στοιχείου στο χώρο των πάρκινγκ για να μην μπει στο εσωτερικό. Τελικά αποδείχτηκε ανέφικτο καθώς το νερό σε κάποια σημεία των εγκαταστάσεων έφτασε μέχρι το ισόγειο.

Οι ποσότητες του νερού γύρω από τον Καραβόπορο είναι τόσο μεγάλες που τα συστήματα άντλησης των επιχειρήσεων ήταν αδύνατο να ανταποκριθούν.

Έντονα είναι τα προβλήματα και σε μικρότερες μονάδες τριγύρω, καθώς όσες έχουν υπόγεια τα είδαν να πλημμυρίζουν. Η οδική πρόσβαση στην περιοχή είναι από δύσκολη έως αδύνατη.

Μεγάλα θέματα με την κακοκαιρία αντιμετωπίζουν και αρκετές κτηνοτροφικές μονάδες σε χωριά των Τρικάλων και όχι μόνο, καθώς η οδική επικοινωνία με φάρμες και ποιμνιοστάσια είναι αδύνατη.

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr