Η θεσσαλική βιομηχανία συσκευασίας τροφίμων Lariplast S.A, ανακοίνωσε στρατηγική συνεργασία με τις εταιρείες Agrophoenix S.A. & Kronos S.A. που δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση και συσκευασία φρέσκων φρούτων στην Ημαθία και ανήκουν στην οικογένεια του Λαρισαίου επιχειρηματία Λευτέρη Σαϊτη.

Η συνεργασία αφορά στην προμήθεια προϊόντων τεχνολογίας φραγμού από τη Lariplast προς τις Agrophoenix & Kronos με σκοπό την εξαγωγή του τελικού προϊόντος προς τις αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της πρώτης.

Η Kronos S.A. είναι μια 100% εξαγωγική εταιρεία στην βιομηχανία των κονσερβοποιημένων φρούτων, ο μεγαλύτερος παραγωγός στην Ευρώπη και μεταξύ των πέντε πρώτων παικτών στον κόσμο όσον αφορά τις κονσέρβες ροδάκινου.

Η Agrophoenix S.A. είναι μια νέα εταιρεία με βαθιές ρίζες στον κλάδο της μεταποίησης φρούτων και με το όραμα να αλλάξει τη γεωργία και τη μεταποίηση προς ένα πιο βιώσιμο και αποτελεσματικό μοντέλο. 

Η Lariplast S.A. ιδρύθηκε το 1969 και δραστηριοποιείται στην παραγωγή συσκευασιών για Τρόφιμα και Ποτά από πλαστικό και χαρτί, με πάνω από 50 χρόνια εμπειρίας στην παραγωγή συσκευασίας.

Λ.Ε thessaliaeconomy.gr