Εξονυχιστική ή έρευνα της αστυνομίας για την υπόθεση της ΕΒΟΛ . Η αστυνομία έχει στα χέρια της και εξετάζει το κινητό του 57χρονου Αθηναίου, για να εντοπίσει και τον  άγνωστο στις αρχές συνεργάτη του, που έστησαν μαζί  απάτη εις βάρος της γαλακτοβιομηχανίας.

Όπως είναι ήδη γνωστό φέτα της  ΕΒΟΛ «έβαλαν στο μάτι» δύο απατεώνες που κατάφεραν να προμηθευτούν 1.200 κιλά χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ. Στη δεύτερη παραγγελία που έκαναν όμως, τους περίμενε η Αστυνομία.

Ειδικότερα, ο πρώτος δράστης στις 25 Ιουλίου χρησιμοποίησε δύο τηλεφωνικές συνδέσεις για να επικοινωνήσει με την ΕΒΟΛ, όπου προσποιήθηκε τον εκπρόσωπο εταιρείας με έδρα την Αθήνα.  Στην επικοινωνία του με την ΕΒΟΛ παρήγγειλε 1.200 κιλά φέτας (αξίας 8.500 ευρώ).  Μάλιστα έστειλε και πλαστό αποδεικτικό με την κατάθεση του χρηματικού ποσού.

Ο δεύτερος δράστης,  παρέλαβε με φορτηγό ιδιοκτησίας του το εμπόρευμα στην Αθήνα.

Λίγες μέρες μετά, οι δύο άνδρες επιχείρησαν την ίδια απάτη προχωρώντας σε παραγγελία ίσης ποσότητας. Στις 31 Ιουλίου ο πρώτος έστειλε το ψεύτικο αποδεικτικό, αλλά οι υπεύθυνοι της ΕΒΟΛ είχαν καταλάβει ήδη την απάτη και κατήγγειλαν το περιστατικό στην Αστυνομία.  Έτσι, έστειλαν την παραγγελία 1.200 κιλών στην Αθήνα, την παρέλαβε ο άνδρας με το φορτηγό και όταν επέστρεψε στο σημείο όπου είχε παραλάβει το εμπόρευμα, τον συνέλαβαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και της ΟΠΚΕ.

Πρόκειται για 57χρονο ενώ τα στοιχεία του πρώτου δεν έχουν γίνει γνωστά.

Αφέθηκε ελεύθερος 

Ο 57χρονος άνδρας οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα υπηρεσίας και  αφέθηκε ελεύθερος, καθώς διατάχθηκε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα, για να εντοπιστούν και οι συνεργάτες του. Μετά την έρευνα της αστυνομίας  το σοβαρότερο ενδεχόμενο είναι να ασκηθούν διώξεις  κακουργηματικού χαρακτήρα.

Τόσο ο συλληφθείς, όσο και οι άγνωστοι συνεργάτες του φέρονται να  εμπλέκονται και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις απάτης και σε περίπτωση που το ποσό με το οποίο ζημιώθηκαν διάφορες εταιρίες που τους παρέδωσαν προϊόντα χωρίς τελικά να πληρωθούν φτάσει τις 120.000 ευρώ, τότε βρίσκονται αντιμέτωποι με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος,

Μετά  την ολοκλήρωση  της προκαταρκτικής που η διεξαγωγή της έχει ανατεθεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, αναμένεται να ασκηθούν διώξεις για πλαστογραφία, απάτη, και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης (με τον νέο Κώδικα, είναι πλημμέλημα).

Ο 57χρονος ενώπιον του εισαγγελικού λειτουργού σύμφωνα με πληροφορίες δεν κατάφερε να δώσει επαρκείς εξηγήσεις για το πως βρέθηκε στην Ε.Ο. Αθηνών –Κορίνθου κινούμενος στο Νομό Κορινθίας, την στιγμή που υποτίθεται ότι έπρεπε να παραδώσει το φορτίο στον Πειραιά.

Επιπλέον το φορτηγό με το οποίο μετέφερε τους 1,3 τόνους τυρί φέτα, δεν ήταν ψυγείο με αποτέλεσμα το εμπόρευμα να υποστεί αλλοίωση λόγω της ζέστης και το τυρί να αχρηστευτεί, ενώ ο 57χρονος φέρεται να έχει κάνει στο παρελθόν και άλλα δρομολόγια με το ίδιο φορτηγό ιδιοκτησίας του, κουβαλώντας ευπαθή προϊόντα χωρίς όμως τις κατάλληλες συνθήκες.

Ο 57χρονος έπεσε σε αντιφάσεις, αφού ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε κανέναν παρά μόνο συνομιλούσε αποκλειστικά τηλεφωνικά με έναν που του έδινε τις εντολές παραλαβής των προϊόντων, που άκουγε στο όνομα Αντώνης, αλλά κατόπιν φέρεται να τον συναντά από κοντά, καθώς τον πλήρωνε για τη δουλειά του χέρι με χέρι και όχι μέσω κάποιου τραπεζικού λογαριασμού.

Επίσης  δήλωσε άγνοια για το προϊόν που κουβαλούσε στο φορτηγό και πως έπαιζε τον ρόλο του παραγγελιοδόχου και σε άλλες περιπτώσεις στα 20 χρόνια που εργάζεται ως μεταφορέας.

e-thessalia.gr