Ένα συνεδριακό κέντρο υψηλών προδιαγραφών, που σήμερα η πόλη δεν διαθέτει, ήταν η αποκάλυψη που έκανε ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης κατά την διάρκεια του γεύματος που παρέθεσε στους δημοσιογράφους των τοπικών μέσων ενημέρωσης εν όψει του νέου έτους.
Πρόκειται για ένα από τα βασικά έργα που θα περιλαμβάνει η ανάπλαση του μεγάλου οικοπέδου του ΕΘΙΑΓΕ (Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας) στην οδό Θεοφράστου, το οποίο πρόκειται να αξιοποιηθεί από την πλευρά του Δήμου Λαρισαίων (στη φωτογραφία μια όψη του χώρου από την οδό Θεοφράστου).
Ο σχεδιασμός του συνεδριακού κέντρου θα συνοδεύεται μάλιστα από ξενώνες οι οποίοι θα διατίθενται για την διαμονή μέρους των επισκεπτών που θα σχετίζονται με τις εκδηλώσεις.
Ο χώρος του ΕΘΙΑΓΕ, που στην πραγματικότητα θα είναι ένα μεγάλο σύγχρονο πάρκο στον αστικό ιστό της πόλης, θα αποτελείται από άλλες δυο ενότητες. Η μια αφορά σε έναν βοτανικό κήπο και η δεύτερη σε ένα μουσείο για την ιστορία των σπόρων και των καλλιεργειών που αναδείχτηκαν από το ΕΘΙΑΓΕ.
Ο χώρος, έκτασης διακοσίων δεκαεφτά στρεμμάτων, έχει παραχωρηθεί στον Δήμο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για εικοσι πέντε χρόνια με δυνατότητα παράτασης για τριαντα πέντε.
Για την χρηματοδότηση του έργου ο Δήμος Λαρισαίων σκοπεύει να αντλήσει κοινοτικά κονδύλια απ΄ευθείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά και από άλλες πηγές όπως είναι η Παγκόσμια Τράπεζα, κλιμάκιο της οποίας θα επισκεφθεί τις προσεχείς ημέρες την Λάρισα.
Κατά τα λοιπά ο δήμαρχος κ. Καλογιάννης, που συνοδεύονταν από τον σύμβουλό του Περικλή Καμάρη και τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου Άρη Ψύχα, ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους για την συνεργασία που είχαν καθ΄όλη την διάρκεια της χρονιάς, ενώ οι τελευταίοι του ευχήθηκαν καλή χρονιά και καλή επιτυχία στις εκλογές του φθνινοπώρου.

Κώστας Τόλης kosmoslarissa.gr