Στη Mantis Group, των Τρικαλινών αδερφών Αλέξη και Λάμπη Κρομμύδα, φαίνεται να  καταλήγει η οινοποιία Μαλαματίνα. Η Mantis Group ιδρύθηκε στα Τρίκαλα (στην Αττική μεταφέρθηκε μεταγενέστερα ) από τον Τάκη Χατζή και τους αδερφούς Κρομμύδα, όταν ο πρώτος πήρε την άδεια εισαγωγής για το Red Bull στην Ελλάδα. 

Είναι από τις κορυφαίες εταιρείες της Ελλάδας στη διανομή αναψυκτικών, οινοπνευματωδών ποτών και καταναλωτικών προϊόντων, έχοντας στο portfolio της πολύ γνωστά brands, όπως η Red Bull, το Hawaiian Tropic, τα Μars, τα Snickers κ.α. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Mantis, που έχει CEO τον Αλέξη Κρομμύδα (γαμπρός από αδερφή του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα), με βάση το σχέδιο εξυγίανσης, θα ξεκινήσει άμεσα τον τρύγο μέσα στον Σεπτέμβριο. Επίσης, έχει δεσμευθεί να καλύψει το σύνολο των υποχρεώσεων της Μαλαματίνα προς τις τράπεζες, την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και όποια ποσά χρειαστούν για ενδιάμεση χρηματοδότηση. 

"Το θέμα βρίσκεται στις επιτροπές των τραπεζών για επικύρωση και οι τράπεζες πάνε με εισήγηση για Mantis Group", αναφέρει στο διαδικτυακό περιοδικό FnB Daily ο νομικός σύμβουλος της Μαλαματίνα, Κωνσταντίνος Μέλιος.

Προτάσεις για τη Μαλαματίνα είχαν καταθέσει η Symposium Cellars - Μπαρλαγιάννης & Ντέιβιντ Γουέτινγκ, που παράγουν και εμφιαλώνουν κρασιά κυρίως για την αγορά των ΗΠΑ, η OSC - Στεφάνου, που εμφιαλώνει το μπράντι Metaxa, και η CAVINO, που παράγει και εμφιαλώνει κρασιά και ούζο.

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr