Το περίπτερο της ΟΛΥΜΠΟΣ, στη μακρινή Σαγκάη, επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στην Κίνα πραγματοποιώντας ήδη σημαντικές επαφές, όπως με τον πρόεδρο της χώρας Σι Τζιπίνγκ, Κινέζους επιχειρηματίες, αλλά και την ηγεσία της Cosco που έχει συνδεθεί με τη χώρα μας μέσω του λιμανιού του Πειραιά.

Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με τον Στέλιο Μ. Σαράντη, εκ των ιδιοκτητών και επικεφαλής του κλιμακίου της εταιρείας στην Κίνα, δίνοντας τα συγχαρητήριά του για την παρουσία της ΟΛΥΜΠΟΣ και το εξαιρετικό της περίπτερο.

Η θεσσαλική επιχείρηση παρουσιάζει στην έκθεση China International Import Expo μια ευρεία γκάμα προϊόντων της που διακρίνονται στο εξωτερικό όπως τυριά, γιαούρτια, χυμούς και Ελληνικό τσάι του βουνού.

Τον Στέλιο Μ. Σαράντη πλαισιώνουν στη χώρα του Μάο ο επικεφαλής των εξαγωγών και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Στέργιος Σούρλης και ο Κωνσταντίνος Ντάσιος διευθυντής πωλήσεων διεθνών αγορών.

Στην έκθεση, που άνοιξε επίσημα τις πύλες της για το κοινό σήμερα Τετάρτη και ολοκληρώνεται την Κυριακή, συμμετέχουν ελάχιστες ελληνικές επιχειρήσεις καθώς το εγχείρημα κάθε παρά εύκολο είναι σε σχέση με άλλες εκθεσιακές παρουσίες. Αξίζει να τις μνημονεύσουμε:

- Olympus – Hellenic Dairies

- Cavino

- Dionysos

- Pavlidis

- Champer of Larisa

-Hellas House

-My olive tree

-Olive Breeze

-Cooperative de Safran

Aπό τη Θεσσαλία, τέλος, και τον χώρο των γαλακτοκομικών, συμμετέχει η τυροκομική επιχείρηση Τάχας, μέσω του Επιμελητηρίου Λάρισας.

Λευτέρης Ευαγγέλου thessaliaeconomy.gr