"Το Πάρκο Καινοτομίας JOIST είχε την τιμή να φιλοξενήσει στους χώρους του τον κ. Μαργαρίτη Σχοινά, Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024", αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου της εταιρείας.  Η επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Πάρκο Καινοτομίας έγινε στα πλαίσια της ευρύτερης επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στη Λάρισα. 

Όπως δήλωσε ο ίδιος στα τοπικά μέσα, «Στη Λάρισα και στη Θεσσαλία τέμνονται πολλές από τις πολιτικές προτεραιότητας της ευρωπαϊκής ατζέντας. Και στις δύσκολες αυτές στις που περνά η τοπική οικονομία και η τοπική κοινωνία, η Ευρώπη, από την πρώτη στιγμή, στάθηκε αλληλέγγυα και θα συνεχίσει να είναι αλληλέγγυα, σε βάθος χρόνου, μέχρι να υπάρξει οριστική ανάταξη όλων των ζημιών και των επιπτώσεων από τις καταστροφικές πλημμύρες.».

Τον κ. Μαργαρίτη Σχοινά υποδέχτηκαν στο Πάρκο Καινοτομίας στελέχη της Διοίκησης του JOIST και του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας – iED,  όπου ξεναγήθηκε στους χώρους του JOIST όπως το Future Learning Lab, το Makers Space, το VR Area, το Coworking Space καθώς και στα γραφεία εταιριών και startups που στεγάζονται στο κτίριο. Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενημερώθηκε για την ιδιαιτερότητα του κάθε χώρου, για το JOIST Community και τις καινοτόμες υπηρεσίες εκπαίδευσης, υποστήριξης, ανάπτυξης και χρηματοδότησης που προσφέρει το Πάρκο Καινοτομίας.

Τέλος, ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς χαιρέτησε και συμμετείχε την ειδική εκδήλωση «Η νεοφυής επιχειρηματικότητα στην Ευρώπη που μετασχηματίζεται ψηφιακά» στο αμφιθέατρο του JOIST. Η εκδήλωση αποτέλεσε πλατφόρμα ενός γόνιμου διαλόγου με τη συμμετοχή μελών νεοφυών επιχειρήσεων και επιχειρηματιών του οικουστήματος, οι οποίοι έθεσαν τις ερωτήσεις τους στον Αντιπρόεδρο σχετικά με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προωθούν την καινοτομία και την εξέλιξη των startup.