Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στις 23 Απριλίου 2019 οι παλιές καπναποθήκες Καρδιτσομάγουλας παραχωρήθηκαν στο Επιμελητήριο Καρδίτσας, όπως ανακοινώθηκε από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η δωρεάν παραχώρηση της χρήσης δύο ακινήτων, μετά των υφισταμένων κτηρίων, του πρώην Εθνικού Οργανισμού Καπνού που βρίσκονται στην Περιφερειακή οδό Καρδίτσας, στο Τ.Δ. Καρδιτσομάγουλας.

Η διάρκεια της παραχώρησης χρήσης ορίζεται σε 25 έτη με δυνατότητα παράτασης τα 10 έτη, αφού προηγηθεί το πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής με καταγραφή και των υλικών και μηχανημάτων των αποθηκών. Η ενέργεια αυτή δίνει τη δυνατότητα στο ΕΒΕ Καρδίτσας να αξιοποιήσει τους χώρους αυτούς με δράσεις που θα ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα, όπως ένα μόνιμο εκθεσιακό κέντρο.

Στη σχετικά ανακοίνωση της Ν.Ε. επισημαίνεται ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη παραχωρήσει στο Ν. Καρδίτσας ακίνητα που κατείχε όπως το στρατόπεδο Λουμάκη στο Δ. Καρδίτσας, οικόπεδο για τη δημιουργία αθλητικού κέντρου δίπλα στο Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας και στο αμέσως προσεχές διάστημα θα παραχωρηθεί και στο Δήμο Παλαμά το αγρόκτημα – φυτώριο ώστε να αξιοποιηθούν κατάλληλα προς όφελος των τοπικών κοινωνιών».

Χ.Ψ.