Στις 14 Ιουνίου πρόκειται να εξεταστεί από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης για την Μαλαματίνα, από τους τρικαλινούς επενδυτές τη εταιρείας Mantis. “To δικαστήριο πρέπει να επικυρώσει την συμφωνία εξυγίανσης, βάση της οποίας θα μεταβιβαστεί το ενεργητικό της παλιάς εταιρείας στην καινούργια και θα πληρωθούν οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει να πληρώσει ο επενδυτής", εξηγούν πηγές με γνώση, συμπληρώνοντας πως, "ότι έχει συμφωνηθεί μέχρι τέλος της χρονιάς, πρέπει να επικυρωθεί από το δικαστήριο".

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Επιπλέον, υπογραμμίζουν ότι η εταιρεία παρακολουθεί στενά το πως διαμορφώνεται η αγορά μετά την επαναλειτουργία της εστίασης, προκειμένου να κάνει τον προγραμματισμό της για την ποσότητα που θα διαθέσει στο HoReCa. "Από την προηγούμενη Δευτέρα που άνοιξε η εστίαση, περιμένουμε να δούμε πως θα πάει η αγορά, που εδώ και έξι μήνες ήταν σε ύπνωση. Πρέπει να ξέρει η εταιρεία πώς θα βαδίσει, αν θα έχει τις καταναλώσεις που είχε πριν με την εστίαση ανοικτή".

ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ MANTIS GROUP ΚΑΙ Ο ΕΝΕΡΓΟΣ ΤΗΣ ΡΟΛΟΣ

Θυμίζουμε ότι η εταιρεία του Αλέξανδρου Κρομμύδα έχει δεσμευθεί να καλύψει το σύνολο των υποχρεώσεων της Μαλαματίνα προς τις τράπεζες, την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και όποια ποσά χρειαστούν για ενδιάμεση χρηματοδότηση. Έχει δε, αναλάβει ενεργό ρόλο στην Μαλαματίνα, προχωρώντας σε χρηματοδότηση ενός μεγάλου μέρους του φετινού τρύγου, ο οποίος έχει ολοκληρωθεί κατά 90%.

Η Mantis Group δραστηριοποιείται στη διανομή αναψυκτικών, οινοπνευματωδών ποτών και καταναλωτικών προϊόντων, έχοντας στο portfolio της πολύ γνωστά brands, όπως η Red Bull, το Hawaiian Tropic, τα Μars, τα Snickers κ.α.  

Στέλλα Αυγουστάκη FnB Daily