Μία επένδυση στην ελληνική εταιρεία Makios Logistics, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε το διεθνές επενδυτικό ε, μέσω της θυγατρικής εταιρείας HIG Europe Realty Partners, χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για το ύψος της επένδυσης.

Σύμφωνα με τη HIG Capital, η ελληνική εταιρεία, με τη στρατηγική της τοποθεσία δίπλα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αλλά και με τις εγκαταστάσεις που διαθέτει στην Αττική με σημαντικές προοπτικές επέκτασης, είναι σε πλεονεκτική θέση για να εξασφαλίσει ολοένα αυξανόμενο μερίδιο των εμπορικών ροών στο μέλλον.

Ο Στέλιος Θεοδοσίου, principal της HIG Europe Realty Partners, ανέφερε ότι η Makios Logistics αποτελεί την ιδανική πλατφόρμα για την ανάπτυξη και υλοποίηση της στρατηγικής της HIG γύρω από τα logistics στην ευρύτερη περιοχή και τόνισε πως σκοπός της HIG είναι να μετατρέψει την ελληνική εταιρεία σε «περιφερειακό πρωταθλητή».

Στο ΔΣ της εταιρείας ο Στέλιος Θεοδοσίου

Σε έκτακτη γενική συνέλευση της Makios Logistics που πραγματοποιήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2020, εξελέγη και συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, στο οποίο οι Θρασύβουλος Μακιός του Ευστρατίου και Θρασύβουλος Μακιός του Θωμά διατηρούν τις θέσεις του προέδρου και αντιπροέδρου & διευθύνοντος συμβούλου αντίστοιχα, ενώ σε αυτό συμμετέχει μεταξύ άλλων ως μέλος και ο Στέλιος Θεοδοσίου.

Οι προηγούμενες επενδύσεις της HIG στην Ελλάδα Σημειώνεται ότι η HIG Capital είναι ένα διεθνές επενδυτικό fund που διαχειρίζεται κεφάλαια συνολικού ύψους 43 δισ. δολαρίων, ενώ το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει πάνω από 100 εταιρείες με συνολικές πωλήσεις άνω των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στην Ελλάδα, στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας ανήκει από το 2014 ο όμιλος Μαΐλλη, που δραστηριοποιείται στα είδη συσκευασίας, ενώ τον Ιανουάριο του 2020 η HIG Capital είχε ανακοινώσει μία επένδυση στην ελληνική εταιρεία ακινήτων Dimand για την ολοκλήρωση της ανάπτυξης γραφείων και ξενοδοχείων στην Αθήνα. Makios Logistics:

Στα €47,76 εκατ. ο τζίρος του 2019

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις του ομίλου Makios Logistics, για τη χρήση 2019, ο κύκλος εργασιών ήταν αυξημένος κατά 11,65% συγκριτικά με το 2018, φτάνοντας τα 47,76 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη της χρήσης διαμορφώθηκαν στα 2,91 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, η εταιρεία προχώρησε το 2019 σε επενδύσεις 4,3 εκατ. ευρώ, μεταξύ των οποίων η πρώτη φάση της επέκτασης των αποθηκών με 7.500 παλετοθέσεις ελεγχόμενης θερμοκρασίας, αγορές νέων μεταφορικών μέσων, καθώς και προγραμμα γενικών συντηρήσεων.

Σπύρος Πιστικός foodreporter