Την Κοπή της Πίτας 2023 πραγματοποίησε η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στην Εύβοια, το διήμερο 11 και 12 Φεβρουαρίου, παρουσία σημαντικού αριθμού Μελών, προσκεκλημένων Δημοσιογράφων, που συμμετείχαν για πρώτη φορά σε αυτή την εκδήλωση, και των οικογενειών τους. Οι οικοδεσπότες του διημέρου ήταν οι εταιρίες-μέλη Ζύμη Ψαχνών, Δίρφυς και SABO.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου της οργάνωσης στην οποία συμμετέχουν και θεσσαλικές επιχειρήσεις, "η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ έχοντας ως στόχο την προώθηση του Ελληνικού επιχειρηματικού πολιτισμού πραγματοποιεί επισκέψεις που σχετίζονται με ιστορικά αξιοθέατα, με τον πλούτο της ελληνικής φύσης, αλλά και με την ανάδειξη των τοπικών, ελληνικών προϊόντων. Στο πλαίσιο αυτό, τα Μέλη και οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία, το πρωί του Σαββάτου, να ξεναγηθούν στην πόλη της Χαλκίδας, να γνωρίσουν πτυχές της ευβοϊκής και αιγαιακής ιστορίας και αρχαιολογίας, λιγότερο γνωστές και προβεβλημένες, αλλά και να ανακαλύψουν τον σύγχρονο χαρακτήρα της πόλης.

Στη συνέχεια τα Μέλη παρακολούθησαν ένα πρότυπο Family Business Session, το οποίο προετοιμάστηκε με τη συνεργασία των 4 καταξιωμένων εισηγητών στο συγκεκριμένο αντικείμενο: κ. Μαρίκας Λάμπρου, Δρ. Χρήστου Γεωργίου, κ. Βαγγέλη Αποστολάκη, κ. Κατερίνας Πολυζώη. Μία πρόταση που ήταν αίτημα Μελών τα τελευταία χρόνια έγινε πραγματικότητα με στόχο την ουσιαστική συζήτηση, κατά την οποία εντοπίστηκαν χαρακτηριστικά της σύγχρονης οικογενειακής επιχείρησης, επισημάνθηκαν πλεονεκτήματα, προκλήσεις, ευκαιρίες και παθογένειες. Τα θετικά μηνύματα των συμμετεχόντων επιβεβαίωσαν την επιτυχία του Family Business Session, το οποίο σύντομα θα έχει και συνέχεια.

Την Κυριακή το πρωί πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των εταιριών-Μελών της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και των δημοσιογράφων στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Μέλους SABO, με έδρα το Βασιλικό Χαλκίδας, που ειδικεύεται στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων για την κεραμοποιία και άλλους βιομηχανικούς τομείς. Η διοίκηση αποτελούμενη από τον Δημήτρη Κοίλιαρη, πρόεδρο του Ομίλου SABO, την Ευγενία Κοίλιαρη, CEO της SABO και την Ματίνα Κοίλιαρη, CEO του Ομίλου SABO, υποδέχτηκε τους καλεσμένους παρουσιάζοντας την ιστορική αναδρομή, την εξέλιξη και τα μελλοντικά πλάνα της εταιρίας. Η SABO εξάγει σήμερα σε 55 χώρες σε όλο τον κόσμο, από όπου προκύπτει περίπου το 60 – 70% του τζίρου της. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε ότι για το 2023 ο κύκλος εργασιών αναμένεται να ξεπεράσει τα 80 εκατ. €.

Σε τοποθέτησή του κατά την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της SABO, o Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, Άγις Πιστιόλας, τόνισε ότι το Μέλος αποτελεί λαμπρό παράδειγμα καθώς, ως ανταγωνιστικός παραγωγός βιομηχανικού εξοπλισμού υψηλών προδιαγραφών μπορεί να αποτελέσει επιλογή των επενδυτικών σχεδίων των επιχειρήσεων που παράγουν στην Ελλάδα, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την οικονομία της χώρας».

Στη συνέχεια ακολούθησε η επίσκεψη στο εργοστάσιο της Δίρφυς στη Στενή Ευβοίας. Ο Νίκος Σέρρας, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας μίλησε στους παρευρισκόμενους για τον τρόπο της παραγωγής του εμφιαλωμένου νερού δίρφυς καθώς και για τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο κύκλος εργασιών της Δίρφυς ανήλθε στα 9 εκ.€ για το 2022, ενώ στα επόμενα σχέδια της εταιρίας είναι το λανσάρισμα ενός νέου προϊόντος. Το «παρών» έδωσε ο Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς."

Ζ.Η. thessaliaeconomy.gr